Camp Weider

Så glad at jeg kunne gråte!!!

Mari Weider

…ja nå skal jeg ikke plutselig begynne å påstå at jeg er en superrask og god løper, men som sikker mange så var vi hos Nitelva fyslab igår og fikk testet laktatprofilen vår og VO2max. Jeg hadde ikke de store forventningene, men er jo alltid gøy å se hvor man ligger. Det var 4 år siden sist, så alt for lenge siden.

Det er dyktige Dr Kristin Undheim som utfører testen. Hun er utdannet allmennlege i tillegg til å ha studert idrettsmedisin!

Det er dyktige Dr Kristin Undheim som utfører testen. Hun er utdannet allmennlege i tillegg til å ha studert idrettsmedisin!

Som forventet makset jeg laktatnivået mitt da jeg hadde løpt 5 mins på 11 km/t så ingen store overraskelser der, men jaggu var det en stolt jente som kunne si seg fornøyd med ny VO2max på 55%! Ja jeg vet det bare er tall, men likevel. Men det kuleste var at sonene jeg har jobbet etter i lang tid nå var helt feil! Jeg har mye høyere sone 1 og 2 enn innstilt, og for ikke å snakke om syreterskelen min - jeg kan jobbe høyt i puls og fortsatt holde meg i sone 4! Så hva betyr det i praksis?? Jo - når jeg er på langtur med Jannicke og Supermann kan jeg også få lov å skryte på meg at det har vært en rolig tur, og ikke få vondt i magen av å se på feil soner! «Når du er så dårlig må du bare trene deretter…» vel - kanskje jeg ikke er så dårlig likevel!! Og når jeg kjører intervaller og det vanligvis blir lange strekker med sone 5, ja så er jeg fortsatt innenfor sone 4 der jeg skal være! Sykt digg!

Adjustments.jpeg

Jeg har enda ikke helt de presise sonene, og klarte dessuten ikke å få Garmin klokka mi til å samarbeide, men ved å følge med på tallene, kunne jeg lange godt ut på enkelte strekker, og jeg skal love dere, lykkerusen bruste i magen min! Det var sol ute og sol inne - den beste løpeturen jeg har hatt på lenge! Nå er det kun en vond fot og en vond hamstring som stopper meg, men der har jeg også fått hjelp og skal forhåpentlig få fikset det! Opp i ringa, Mari! Dette skal bli et godt år!!!

KlemM

og PS…nå kjører Nitelva fyslab intro tilbud på tester! Kan anbefales på det varmeste (reklame!)

Adjustments.jpeg
IMG_8721.jpeg