Camp Weider

Om motivasjon og sånn…

Mari Weider

Hei fine folka min!

idag fikk jeg endelig ånden over meg til å skrive litt til dere. Tenker på dere hver dag og i hodet renner det over med blogginnlegg…men så trår liksom janteloven litt inn da og jeg tenker - er det virkelig så interessant? Og så blir innleggene i hodet mitt.

Men idag har jeg litt fri, faktisk er hele uken litt tynn. Det har vært mye jobb idet siste og selv om jeg aldri i verden vil klage på jobben jeg har som jeg elsker, så trengte jeg noen dager fri nå. Ikke for det, de raser vel forbi, og det er vel som vanlig litt begrenset hva som blir gjort! Men trening skal det ihvertfall bli. Og igår snakket vi litt om det, om motivasjonen til trening. For veldig ofte får jeg spørsmål fra folk om hvordan jeg klarer å trene så mye? Hvordan jeg orker. Nå har jeg for det første trent hele livet så trening ligger i blodet mitt, dessverre (eller heldigvis) er uttrykket «en dag uten trening, er en dag uten mening» er litt sannhet for meg. Det er selvfølgelig ikke alltid en sannhet, jeg har også dager der jeg er så sliten, eller har så vondt at trening den dagen blir en «snusetur» med Nika. Men det er også en form for trening.

Men som igår da, jeg kommer hjem fra dagvakt, sier «jeg må ha en liten vipp». Powernapps er utrolig undervurderte. Man må bare gjøre det ordentlig. Gi beskjed at nå må jeg ha ro i 30 minutter, sett på vekkerklokke og stå opp når den ringer. Sett mobilen på «ikke forstyrr» og lukk øynene. Utrolig hvor mye de 30 minuttene gjør. Og så er man klar for innsats. En plan er også alltid bra å ha. Planen min var intervaller. Egentlig hadde jeg en drøm om å få med minste prinsessa mi på en økt, men det ble med drømmen og da overførte jeg økta jeg hadde laget til oss, over på mitt nivå. Jeg setter gjerne lavere standard på økta mi om jeg får med jentene, men kjører jeg alene, kjører jeg hardere.

Nå har jeg lenge forsøkt å følge et løpeprogram for å kunne prestere anstendig på halvmaraton i Fredriksstad som selvfølgelig ble avlyst som alt annet om dagen, og når det skjedde fikk motivasjonen en knekk. Hva er da vitsen med å trene et knallhardt løpeprogram? Jeg fallt litt tilbake på lapskaus trening igjen, men kjenner samtidig at jeg må tillate meg å ha det gøy. Jeg må gjøre en økt som motiverer meg. Og siste halvår er det CrossFit som har motivert meg. Jeg valgte derfor å kombinere intervallene med CrossFit øvelser. Personlig innbiller jeg meg at det må være en god trening mot hinderløp også…

Ukens gulløkt ble derfor:

10 minutter rolig oppvarming

10 drag a 4 minutter på 12,5 km/t (terskel)

Pause på 2 minutter med følgende øvelser (en per pause!):

- 10/10 alternating db snatch
- 20 push-press
- 10 squats
- 10 thrusters
- 10 thrusters
- 10 thrusters
- 10 squats
- 20 push-press
- 10/10 alternating db snatch

10 minutter rolig nedtrapping

Dette ga meg variasjon i løpeøkten, samtidig som jeg fikk god nok pause til å få ned pulsen. Jeg kunne glede meg til pausene med noe gøy, og samtidig var dragene akkurat lange nok til at det ikke ble for hard løpeøkt. I mine øyne ble det perfekt…for meg!

IMG_5195.png
IMG_5196.jpeg

Heldige meg avsluttet treningsøkta med en abs-økt med lille prinsesse. Det er faktisk også en greie, jeg skal ikke bli manisk hengt opp i mageruter, men om et mageprogram fra en rå crossfiter er det som skal til for å lure jentene til litt trening hver dag…ja da kjører vi på. Litt trening, kan fort motivere til mer trening!

KlemMari

IMG_5163.jpeg