Camp Weider

Via Ferrata Loen

Mari Weider

Herregud for en ferie vi har. Jeg har vel spammet ned insta rimelig mye om dagen men jeg bobler over av helt syke sommerminner allerede!

De to siste dagene har vi tilbrakt hengende i en fjellvegg inne i Loen. Målet mitt med ferien da vi ikke kunne reise til Mallorca var å gå Skåla. Jeg har drømt om det fjellet så lenge. Egentlig er det på bucketlisten min å løpe Skåla opp, men jeg skal vente til ikveld med å si om det kommer til å bli en realitet eller ikke… Men Loen byr jo også på via ferrata som også har vært en våt drøm lenge. Og endelig skulle vi gjøre det! Vi måtte dele oss i to grupper pga Nika, så dag en klatret Nora og jeg, mens Martin og Karo skulle klatre dag to.

IMG_4880.jpeg
IMG_1917.jpeg

Like greit at jeg ikke skrev i forrigårs da Nora og jeg var ferdig med å klatre. Vi kom til toppen sykt høye på adrenalin etter å ha beseiret Tors Hammer. Via Ferrataen er delt i nivåer fra A til F. Ragnarok som er nivå F var stengt foreløpig, så Loen må nok belage seg på et nytt besøk fra Weiders. Men siste nivået E med Tors Hammer ble hauset veldig opp fra guidene. Ekstremt vanskelig, kun for topptrente osv. Jaja tenkte jeg stille, blir ikke for Nora og meg da…vi får strekke oss til å prøve nivå D. Jeg må vel innrømme at det tyngste til å begynne med var veien opp. Med en helling på 35% i 1,4 km var helt sykt tungt. Så da klatringen endelig begynte var det som en walk in the park!

Adjustments.jpeg
IMG_4694.jpeg

Etter å ha lekt oss gjennom første del med nivå A-C, kom vi til et veiskille med valg om C eller D videre, vi var helt enige om at vi skulle prøve D.

IMG_4677.jpeg

Som egentlig forventet i hodet mitt gikk nivå D også greit. Ja det var litt mer luftig, litt brattere og litt mer utfordrene, men ikke noe vi ble skremt av. Dermed begynte vi i det stille å mumle om Tors Hammer. Som Nora spurte, hvor mye verre kunne det være?? Vi spurte en guide.

Meg:

Hvor mye hardere er det å gå Tors Hammer?

Guiden:

…ja du bør jo ha trent litt da (mens han skulte på meg)

Meg:

(inne i meg 😡😡😡) - eh ja, hva mener du med det?

Guiden:

…ja du bør jo ha litt klatreerfaring

Meg:

Ja…hva tenker du da?

Guiden:

…mer skuling og så ikke noe svar…

Så altså. Jeg har klatret en 6b inne, og anser meg selv som relativt ok trent. Men igjen blir jeg usikker da…er det virkelig helt ekstremt? Etter å ha snakket med et par andre guider og oss imellom, bestemte vi oss. Vi fikk med oss ikke mindre enn to guider som skulle hjelpe oss, deriblant en skikkelig fjellgeit av en kar som ikke leet på et øyebryn da vi sa vi ville prøve. Og så var vi igang!

Adjustments.jpeg
IMG_4908.jpeg

Ruta startet med en travers med kun en line oppe og en nede. Videre bortover en loddrett fjellvegg som kulminerte i et lite overheng det man også måtte bytte karabinkrokene hengende i en arm. Krevende, men ikke umulig og jeg må si stoltheten over den lille apekatten min foran meg bare vokste for hver meter. Hun var helt rå, og selv da guiden sa «nå kommer det vanskeligste» hang hun fast som en edderkopp i veggen og klatret lett forbi. Det hele var over på 15-20 minutter men jeg må si at de minuttene var verdt hele prisen og all tiden vi hadde slitt oss opp dit. High five til hverandre på toppen og helt enige begge to om at nesten gang skal Ragnarokk beseires!!!

KlemMari

IMG_4935.jpeg
IMG_5012.jpeg