Camp Weider

Tenk å gjøre alt rett bare en gang!

Mari Weider

Nå har jeg drevet med hinderløp i 7 år. Jeg har løpt elite og alder, av og til for gøy, jeg har stått øverst på pallen, vært på den sure 4.plassen eller rett og slett helt sist i mål med skader. Det er så mange mennesker som har troen på meg og som hjelper meg på veien til å kunne drive med den idretten jeg digger og å leve det livet jeg elsker. Så hvorfor kan jeg ikke bare gjøre alt rett bare en gang??

Off-season tenkte jeg da vi var ferdige med Åre. Det skal bli digg! Jeg tok noen dager helt fri, begynte rolig helt textbook å trene litt igjen. Så ble jeg slått i bakken av en forkjølelse i 14 dager som er på hell, men likevel sitter skikkelig i. Men jeg er i gang med systematisk trening igjen. For hva betyr off-season for meg i år, og hvordan vil jeg bruke tiden?

Min absolutt dårligste egenskap som hinderløper er løpekapasiteten min og hurtigheten min. Per løpedefinisjon er jeg om jeg tar i hardt en middelmådig løper, så mye av tiden min i 2019 ble lagt ned i løping. Men takket være en kjip hamstring er jeg ikke i nærheten av der jeg ønsker å være. Enda ikke…Men med god hjelp fra sidelinjen, håper jeg i 2020 å kunne legge ned et betydelig bedre arbeid enn 2019, og i hvert fall ifht det katastrofale 2018 året. Mine store hovedmål i år er ikke før på høsten, så alle andre løp før det i 2020 skal kun brukes som trening og ikke som verdens undergang om det ikke blir de resultater jeg ønsker meg.

Adjustments.jpeg


Med turnus og 2 barn, hvorav en på ungdomsskolen, så er tidsklemma min verste fiende. Ja jeg vet det handler om planlegging og priorieringer, men likevel så er tiden knapp, og den berømte balansen mellom aktivitet og hvile er under konstant utfordring. Jeg har latt styrken min få unngjelde alt for mye, så off-season i år skal også brukes til å seriøst bygge opp kroppen min, spesielt overkroppsstyrken, syreterskel i armene og ikke minst bein. Jeg MÅ være flink til å trene rehab på både hamstrings og skuldre hjemme i tillegg til styrketrening på sats.

IMG_5588.png

Grep - grepet er kanskje det enkleste å trene opp ifht alt annet. Og med masse utstyr både til å ta med på gymmet men også til å henge opp hjemme, så handler det kun om disiplin og vilje for å få dette til. Noen minutter hver dag vil gjøre susen, men treningen der skal også allerede startes nå!

Adjustments.jpeg

Det nærmer seg jul og jeg kjenner at det skal bli utfordrende å klare å holde treningsmengden oppe der jeg ønsker. Denne uken klarte jeg å skrape sammen et anstendig antall kilometer, fikk til en god styrkeøkt og en god sirkeløkt + en ok styrkeøkt til. Det er en god begynnelse, men jeg gleder meg til skisesongen starter for å kunne få unna en del rolige langkjøringer der i tillegg til intervalløktene som må skje på mølla nå i vinter. Note til meg selv - Ernæring, hvile og trening er mine 3 fokusområder - jeg vet jeg allerede failer på punkt 2, og da blir utfordringen om jeg kan klare å tilfredsstille meg selv på de to andre områdene. Kunne ikke 2020 være året der jeg gjorde alt rett innen trening…bare for en gangs skyld!

KlemMari

Adjustments.jpeg