OCR Norway

Herbert aka Kaozzz Gutierrez

Mari Weider

I både Norge, Sverige og Danmark har vi flotte atleter som fint kan og allerede hevder seg i toppen av konkurranser, både her i Norden ogi det store utland.

Men det er viktig å ikke bare konsentrere seg om de beste til enhver tid - hinderløpssporten og idrett generelt trenger folk som Herbert aka Kaozzz. Etter å ha lest hans presentasjon av seg selv er jeg stolt av å ha han som vår aller første atletprofil her inne på OCRNorway - Herbert du er helt unik, og selv om du "inte er elite" så er du kanskje desto viktigere for oss andre som løper hinderløp! Denne mannen finner du "overalt" på et hinderløp, du kan ikke unngå å se han, du kan ikke unngå å smile og møter du han i løypa - ja da kan du i hvert fall ikke unngå han!

Hej

Mitt Herbert Gutierrez och är en OCR fantast.

2014 hade Tough Viking sin första tävling i Göteborg och jag var där för att titta samt filma. Blev genast intresserad och fick då kontakt med MIT Tough Team. Gick med och gjorde min första OCR lopp i BootCamp Challenge, 5km och 100 hinder, och har sedan dess gjort en hel del OCR lopp av dess olika kraktärer. Jag förstod väldigt fort att detta var en tävlingsform som passar mig då jag inte tävlar för att vinna utan tävlar för att övervinna varje hinder och ha skoj i varje lopp. Jag behöver inte oroa mig över minuter och sekunder utan bara att ta mig runt med ett leende. Just detta leende är något som jag tycker är viktigt. Har genom hela mitt liv spexat till det, klätt ut mig inför video, har haft fester med maskerad tema, gått till träningar utklädd till olika karaktärer för varje pass och varför ändra på detta komcept. Det ger mig kraft och det ger det jag ska göra en karaktär som jag tycker passar inför loppet.

Har under dessa snart två åren klätt ut mig till olika karaktärer och jag tycker att det är super roligt. Så varför inte fortsätta med detta även under loppen och det har varit uppskatta bland publiken, deltagare, arrangörer och för dem som ser min Youtube kanal. Dem som känt mig länge vet att utstyrselse är min grej. Det är min Alter Ego som kommer fram under och inför ett lopp.

Majoriteten av mina lopp har jag gått ut med inställningen att "Alla ska i mål" vilket gör att jag hjälper alla som behöver hjälp och pushar dem som behöver det. Även det ger mig glädje under loppet. Vad kommer till att träna till OCR så är det även det passande, då jag kört högintensiva pass, HIIT, på olika sätt och former, det enda som jag fått gå mer in i detaljer är tekniker. Hur man tar sig upp för rep, monkey bar, ringar och sådant som kräver mera än bara träning utan även har en teknink bakom.

OCR är en glädjande stund tillsammans med dem jag springer med och alla deltagare som jag möter längst med banan och publiken som ser mig. Ge glädje åt folket och visa att man inte alltid behöver tävla för att vara med i en OCR tävling. Utan att man gör och klarar så många hinder som det är möjligt och sedan att ha det roligt samtidigt. Har lärt mig en massor detta år och tar med mig allt jag lärt mig och tar framför allt med mig det jag behöver bli bättre i inför nästa års OCR tävlingar. Filar på nya karaktärer, fila på formen, tekniker men framför allt så filar jag inte på att ha det roligt, då det kommer helt naturligt. Tänker fortsätta sprida glädjen som OCR tävlingarna ger mig. Så bli inte förvånade när ni hör att det är Kaooooz på väg in i hindret, det är bara jag som laddar inför ett hinder.

Herbert sier han er opptatt av å hjelpe folk i løypa..jeg lar bildene og den siste videoen hans fra Nordic race snakke for seg selv!

Herbert - fortsett å lag Kaozzz i løypa - du er enormt viktig for lagsporten hinderløp!