Camp Weider

Japanske fluffy pannekaker

Mari Weider

Hei Nora her

Jeg har endelig fått sjansen til å skrive på OCRNorway bloggen og da skal jeg bruke muligheten til å vise dere hvordan man lager verdens beste pannekaker. Og dette er ikke bare hvilke som helst pannekaker, dette er Japanske fluffy pannekaker. 

Dette trenger du: 
4 eggeplommer 
3 ss sukker
1,2 dl melk
100 g mel
1 ts bakepulver 
1 knivspiss salt
4 eggehviter 
Smør til steking


Sånn her gjør du det:
Miks sammen alle ingrediensene unntatt eggehvitene, til du får en glatt blandling.


Miks eggehvitene i en egen bolle. (Den må være helt ren og tørr, ellers vill ikke hvitene bli stive). Pisk ved lav hastighet til eggehvitene skummer, øk så hastigheten. Pisk til du kan snu bollen over hodet uten at eggehvitene faller\renner ut.


Brett forsiktig eggehvitene inn i pannekakerøren. Alt skal være godt blandet, men rør så lite som mulig. Stek pannekakene så raskt som mulig slik at du beholder mest mulig luft.


Finn frem en stekepanne og ha den på middels varme. Bruk gjerne en isskje, da er det enklere å få lik størrelse på pannekakene. Ellers kan du bruke en stor skje.  Legg på 4-5 pannekaker om gangen.
Ha helst på et lokk, slik at du får jevn varme. Stekes noen minutter på middels\svak varme til pannekakene er gylne. Snu pannekakene, ha på lokk igjen og stek dem ferdige. 


Serveres med en gang. Jeg liker de best med friske bær eller melis, men du kan ta på det du liker!
Tusen takk for at jeg fikk lov til å poste her! Følg meg gjerne på instagram: @ocrlittleprincess. Og kommenter gjerne hvis dere vill høre mer fra meg eller om jeg burde begynne min egen blogg der det kommer matoppskrifter, trening og turer.

Med mange klemmer fra Nora!

IMG_6281.jpeg
IMG_6285.jpeg