OCR Norway

All the colours of Xi’an

Mari Weider

Da vi ankom Xi’an igår ettermiddag var førsteinntrykket STOOOOR by!!! Herregud så mange mennesker, høye boligblokker i hopetall, trafikken gikk Beijing en høy gang - at dette her går bra er helt utrolig! Da vi ankom «hotellet» skjønte jeg også grunnen til prisen…eneste positive med hotellet er at det ligger megasentralt og har VASKEMASKIN!!! Snakk om luksus! Er begrenset hvor gøy det er å håndvaske tøy som er møkkete og svett etter 10-12 timer til fots i 30-40 varmegrader…men nå et alt tøy rent og hele leiligheten er dekorert med boksere, sportstopper og t-shorts! Digg!!!

I dag har heldigvis Xi’an vist seg fra en helt annen side, fortsatt uanstendig mange mennesker…Karl Johan på 17.mai er barnemat liksom! Og endelig fikk Nora foodstreeten sin, Karoline blekkspruten sin…og jeg - ja jeg fikk kost meg glugg ihjel med bare å gå og nyte alle menneskene og alt det rare vi så. En sykkeltur på bymuren gikk i oppfyllelse, men etter 13 svette kilometer var det greit å sette fra seg sykkelen igjen. OG vi har vært helt crazy idag til å være Weiders, desperate etter mat havnet vi på en liten kinesisk restaurant hvor vi plukket litt på måfå fra menyen. De skjønte ingenting og vi krysset fingrene. Supermann skåret nok et par ekstrapoeng hos servitrisen ved å spise opp den ekstra spicy retten og Nora og jeg spiste opp to kurver med det sykeste digge brødet jeg noengang har smakt!

En dag full av opplevelser, smaker, lukter og farger! Imorgen skal vi på ny opp i fjellet! Kanskje det aller største høydepunktet på hele turen?

KlemMari