OCR Norway

På bloggern fra Hong Kong

Mari Weider

Ligger og venter på at TV2 skal ringe og vet at et av spørsmålene deres er «har dere tenkt på å reise hjem tidligere…» Vel…egentlig ikke…men ser på nyhetene her nede at demonstrantene for 2.dagen har sperret av flyplassen…og sjekket akkurat togene - nesten helt fulle fre, lør og søndag. Gøy… ei heller noe svar fra hverken regjeringen.no eller reiseforsikringen…Vi får se hva morgendagen bringer - må vel ta noen avgjørelser da. Inntil det får vi leke turister og prøve og kose oss som best vi kan.

Litt desorientert surret vi rundt en times tid før vi fant metroen og endelig kom oss ned til havna og den berømte skylinen til Hong Kong. Jeg elsket det stedet med en gang! Og etter et kjapt «krigsråd» ble vi enige om å kjøpe et sånn hop-on-hop-off pass til buss/båt og satt på toppen av en buss resten av dagen. Ble ikke mindre betatt av sammensuriet av en by dette er. Blandingen av det hypermoderne og blanke, mot det gamle rustikke og rik vs fattig. Som NY er dette byen for å skape seg suksess…eller ikke. Og midt blant alle skyskraperne, små grønne lunger for å gi beboerne av Hong kong et lite pusterom.

Kjenner hodet er fullt av alt mulig nå, men deilig at jentene ser ut til å ha klemt den traumatiske starten på ferien i går

KlemM