OCR Norway

The easy way?

Mari Weider

Hvis noen tror at det alltid er lett for meg å komme meg ut så tar dere skrekkelig feil! Dørstokkmila kan være helt uendelig lang tidvis, se bare hvor langt det er ut til hang-Ups stativet mitt. På tross av gjentatte påminnelser og «hån» fra Supermann er jeg der ute alt for sjelden. Verste jeg vet fordi jeg er så svak, og ironisk nok da så ignorerer jeg hele stanga. Skikkelig barnslig oppførsel!

Når jeg endelig har fri en dag ender det veldig ofte med kollaps i senga. Jeg er nødt til å ha klokka på ringing på helt uanstendige tidspunkter, ellers kunne jeg lett ha sovet til langt på dag. Med en snittsøvn på 4-6 timer per natt er det vel kroppens forsvarsmekanisme, nå kan du endelig sove og da får du værsågod bli der! Akkompagneres som regel med en dundrende hodepine, er vel også noe i kroppen som sier ifra om at nå er det nok! Og da skal man liksom finne styrken til å stå opp, kle på seg og gå ut og ta en løpeøkt!

På onsdag kunne jeg takke Ragnhildur for at dagens økt ble gjennomført, mens jeg lå halvt besvisstløs og scrollet meg gjennom dagens instafeed, leste Mail, VG og yr om hverandre, tikket det inn melding fra henne. Bla bla ett eller annet om trening, jeg svarte at jeg lå i sengen og skulle på stranda i ettermiddag - «så bra! Da rekker du jo en rask intervalløkt da, 10 x 400 meter går jo fort!»

Der er en annen greie med meg, jeg kan gjerne komme meg ut, men tanken da på å sette meg i bilen, kjøre til Lillestrøm (3 minutter) og løpe intervaller fristet ikke. Ikke fristet bakkeintervaller i Longsdalen heller... men noe måtte jeg gjøre. Som jeg skrev i forrige innlegg, planen var jo å løpe - og planer skrinlegges sjelden! Så da ble planen enkel, jeg tok det som fristet meg mest og som jeg hadde en formening om at kanskje ble en morsom, utfordrende og styrkende økt for hele kroppen - 5 km weighted run med 16 kg’s sandsekk. Synes du det var rart? At the easy way ble tynget ned med 16 kg? Vel, sånn er nå treningen min skrudd sammen, ikke noe system, ikke noen coach som forteller meg hva jeg skal gjøre - men rett og slett så gjør jeg det jeg har lyst til der og da. Og nå hadde jeg lyst til å løpe meg en tur med sandsekken min. 

Og hold deg fast - vel tilbake - tok jeg meg faktisk en liten økt i riggen min. Fokus på grep og (#spy) hang-ups. Og nei - det var fortsatt ikke noe gøy!

KlemMari