OCR Norway

Hva betyr alle de tallene??

Mari Weider

En god treningsuke er snart og flere har spurt hva alle tallene jeg har lagt ut på storyen min betyr.

Nå skal jeg på ingen måte påstå at jeg er noen ekspert på løping, men jeg liker intervaller og jeg liker å ha et program å følge. Siden løpetreningen min har vært mildt sagt kaotisk siste halvår, er det deilig å følge et program frem mot Mallorca og jeg har valgt Runners world sitt «den ultimate økten for en rask 10 km». Programmet kjører en intervall per uke, i tillegg til å anbefale å løpe en langkjøring + en bakkeintervall. Denne uken var det 1500 meter x 6 som var nøkkeløkten. Aktiv pause på 2-3 minutter mellom dragene. Tilsammen ble det 9 km med intervalljobbing, og selvom det var blodhardt egentlig mest psykisk underveis, var det en magisk følelse å være ferdig - med minimalt vondt i hamstringen min!!!

IMG_5120.JPG

Ukens bakkeintervall ble Supermann sin alternative 4x4. For å få den intervallen til å bli litt mer spennende endrer vi helling hvert minutt, og selvfølgelig jobber vi minst 6 drag for å få maksimal utnyttelse av økta. Min variant så slik ut:

10 minutter oppvarming

6 drag med følgende incline: 

- 3-4-5-6

3 mins aktiv pause

- 4-5-6-7

3 mins aktiv pause  

- 5-6-7-8

3 mins aktiv pause

- 8-7-6-5

3 mins aktiv pause

- 7-6-5-4

3 mins aktiv pause

- 6-5-4-3

Nedtrapping

Det beste med denne økta er at når man er halvveis snur man intervallene og begynner på den høyeste inclinen og jobber seg nedover. Dvs at på siste draget når man er mest sliten blir det bare lettere og lettere. Pulsen er fortsatt høy frisk man uansett er sliten og spretter fort opp i sone.  

Nå er det et par dager hvile (!) før ukens siste rolige langkjøring på søndag som er planlagt på ski for en alternativ økt og mindre slitasje på kroppen.  

Ønsker dere en deilig helg - jeg venter i spenning på et par mails og ikke minst på neste nummer av Runners world! Der er det nemlig noe skikkelig kult som jeg er superstolt over! 

KlemMari

IMG_5046.JPG