OCR Norway

Når løping blir vitenskap

Mari Weider

God morgen alle sammen. For en herlig dag! Perfekt til å løpe på. Og jeg skal løpe...jeg må bare finne ut hvordan jeg skal løpe... Ja, for jeg har jo ikke satt opp noen plan denne uken. Jeg kjenner jeg innimellom blir litt motløs når det kommer til løping, jeg er jo glad i å løpe, men man kan jo ikke løpe bare som man vil. Det må enten være hardt nok eller sakte nok. Intervallene må være lang nok, og langkjøringene minst så så lange. Man kan jo bli helt matt av mindre. Det kjipe begrepet lapskaustrening er det jo ingen som vil havne i...men det blir kanskje det innimellom.

I går hadde jeg "hviledag" med sykkel til og fra jobb, på fredagen ble det rolig kjøring til jobb (kun 7,5 km i feil sone -les sone 2) og hjem en forfriskende progressiv 5 km der jeg lot bena styre og ikke pulsen! Ja jeg var faktisk så vill og gal at jeg lot pulsbeltet være i sekken! Jeg kjenner jo meg selv nå og vet ca hvor jeg ligger sonemessig i de ulike tempoene. Og det må da være lov å nyte litt og.

Men så var det det at jeg faktisk ønsker fremgang, og ønsker resultater... Og som Robin sier "Du MÅ ta ansvar for egen trening!" og Supermann hadde pratet med en sånn guru innen kondisjonsidrett....det ER kun sone 1 som gjelder, i minst en time og sone 2 er bare tull! Dahhhh...I hate it! Jeg digger jo å ligge i sone 2, men det har altså ikke noe for seg??? Blir deppa... Og intervallene er jeg jo klar over...minst 15 mins i terskeltempo. Den er god. Tipper jeg går for intervaller i dag, og heller langkjøring til jobb i morgen. Det som er bra med å kjøre intervaller hjem fra jobb er at jo fortere jeg løper over lengre strekker...jo fortere kommer jeg hjem;) Om vi tester en 6 x 1 km's drag - må jo gjøre susen tenker jeg!

Ikveld skal jeg meske meg med lesestoff fra Shape-up..."den magiske sone 1 løpingen". Mohahaha jo jo magi my ass....liker fortsatt ikke!

KlemMari

 

Løping skal da være litt gøy og;)