OCR Norway

Hvor mange burpees ble det egentlig? #konkurranse

Mari Weider

Det var så utrolig gøy å lese alle innleggene deres på burpeekonkurransen min. Dere var alle ganske så realistiske i deres tippinger, men alle så søte og unnet meg 0.

Som en intro kan jeg stolt si at på lørdag ble det altså 30 burpees på meg, som forventet glapp spydkastet for meg, men til gjengjeld acet jeg monkeybaren så det var utrolig kult! Hadde jeg acet spydet og hadde jeg antagelig vært på pallen...men sånn kan man jo ikke tenke. Det er nettopp sånn hinderløp er, du er pokker meg nødt til å fikse hindrene om du skal klare en bra plassering. Uansett endte det på en pen 6.plass på meg, og stolt er jeg for jeg følte det var mye bra damer i heatet mitt den dagen.

Men så gjelder det da altså! Søndagen. Spartan Euro Champs! 21 km, 1450 høydemeter og 40 hindre! Hvem har lyst på burpees da liksom! Til info kan jeg melde om en rå morgen, og om stadig tiltagende regn utover dagen. Og jeg kan trøste dere med at med regn kommer burpees i Spartan race UK.

1. hinderet vi kom til der 30 burpees måtte nedlegges var rope traversen. Et kult hinder, bestående av en Z vegg med div tauvarianter festet i 3 steder på hver vegg. Man måtte ta tak i tauet, opp med føttene og forflytte seg bortover. Minner litt om ropetraversen til Toughest. Dette så ikke umulig ut, og var nok heller ikke, men tungt var det. Jeg kom halvveis, da var jeg stuck mellom to taustumper, måtte ta fart...og bommet. BOOM - 30 burpees!

2. hinderet vi kom til der nye 30 måtte til pers var riggen. Til vanlig easy peasy med 3 korte ringer, 3 lange, 3 monkeybars og en taustump. Meeeen jeg sa det regnet ikke sant, og Spartan UK bruker tykke stillaser og når de blir våtte blir de sykt glatte - og ergo - BOOM - 30 til!

3. hinderet vi kom til var selvfølgelig spydet. Åhhhh jeg var så nære, jeg så spydet bommet med bare noen få cm...daaaahhhh så kjipt! Burpeesene begynte dessuten nå å være relativt lite elegante. Men vi hadde fått beskjed at alle ble filmet og at materialet kom til å bli gått igjennom. Ved tvil ble man i verste fall disket og i beste fall tildelt straffetid, så 30 strikte burpees med utstrekt kropp + klapp over hodet ble det!

4. og takk gode gud for siste hinder vi kom til var monkeybaren. Jeg var sliten, motløs, hadde løpt ca 20 km og var klar for målgang. Jeg visste monkeybaren var våt, jeg visste det var ujevnt mellomrom mellom stengene...og jeg visste det kom til å bli tilnærmet umulig. Men iherdig tørking på spartan flagget, et lite forsøk, mer tørking - så ga jeg alt...eller i hvert fall 99%. Jeg var i gang, det gikk sakte men sikkert bortover, stang for stang...skulle jeg klare det? Folk heiet og det var god stemning...helt til glippa kom...stedet der det ble et godt gap til neste stang...jeg bremset opp...folk ooooohhh'et....heiet igjen, jeg tok i fart med beina, bet tennene sammen, tok sats...og sklei av! FAE....kom det høyt og tydelig. "JA" svarte det fra burpeesonen, der lå en av de svenske brudorna og tok burpees med skulder ut av ledd. Jaja på ingen måte gøy, ingen eleganse og ikke noe tempo. Plasseringen min glapp igjen...men det ble i hvert fall ikke noe mer burpees, ikke på tauet og ikke på traverse wallen. Ei heller på de siste veggene!

Så folkens - 4 bom = 120 burpees. Det var to personer som gjettet riktig og på god gammeldags loddtrekning kan jeg gratulere Lars Vaggen Kanedal med seier! En overraskelse kommer til deg i posten om en liten stund ;)

KlemMari

 

image.jpg