OCR Norway

Dagen derpå...

Mari Weider

Godt plassert på Scene 5 på kultursenteret, beroligende musikke på høytalerne, en deilig kaffe og chilinøtter... Kjennes helt ok ut nå et par timer kjenner jeg. Nettet og/eller den lille søte laptoppen min er ikke like godt på nett som meg...så de store skriveriene blir det vel ikke. Men en liten søndagssnutt skal dere få.

Trodde nesten ikke jeg kom til å le av dette på en god stund...la oss si et halvt års tid'isj...men jeg kan nesten ikke annet enn å dra på smilebåndet allerede...Pablo og jeg skulle reise hjem sammen igår, og "snill" som jeg var skulle jeg kjøre han hjem fra Rygge...flyet landet 10 mins før tiden, god stemning av flyet, bagasjen kom raskt, vi betalte bilen, slang bagasjen inn i bagasjerommet på bilen...og smakk igjen bagasjelokket. 1000 ganger før har jeg hatt bilnøklene mine i diverse bager og vesker, for vi er jo stolte eiere av en slik moderne bil som man ikke kan låse seg ute av...ja altså...man kan få det til da! Det må bare ta en vaskeekte blondine til for å få det til! Så ca kl 2330 sto jeg der og trykket desperat på knappene på bilen...Pablo sto bare stille og så på meg...så sa han stille "neeeheeee"... men joda...vi sto der uten bilnøkler, jeg uten penger, husnøkler, og all bagasjen var innelåst!

På tross av diverse telefoner hit og dit, og dritsur mann i veihjelpen...så ble det svigermor som reddet oss. Kom svingende med bilen, og lot meg låne den hjem. Så istedet for å være trygt og godt under dyna kl 0030- te jeg med gråten i halsen hjem kl 02 om natten. Satte klokka på ringing kl 06 for å reise ned igjen - med reservenøkler - for å hente bilen....så 4 timer senere var jeg omtrent bevisstiløs og i svime da jeg ramlet ut av senga for å komme meg ut på veien igjen... Ikke noe særlig imponert selv...men det er nå engang bare jeg som kan klare å få til dette. Litt av en avslutning på en fantastisk tur!

Men nå er vel ikke dere interessert i å høre om mine flauser...dere er vel interessert i å høre om Toughest i London?!?

Jeg skal straks og med en gang begynne på en review i Runners World til dere. Men jeg kan dele litt stemning med dere. Se for dere de beste svenske løperne, noen av de beste hinderløperne i verden, alt som kan krype og gå av hinderløpverdenen i UK, navn som James Appleton, Siri Englund, Freya Martin, Mike fra Mikes gym, Henriette Albon, gutta fra Obstacle Course Magazine, Gideon fra Dry Robe...vår egen Håkon Frahm Stokka og Robin Amundsen - team OCRNorway som var meget godt representert i England, råtassen Agnethe Reymart, selveste mister spartan UK Richard Pringle + en hel haug andre fine folk. Jeg kan sitte her i evigheter å ramse opp navn, men når UK møter Sverige, Norge og Danmark blir det fest! Toughest hadde laget istand et enormt festivalområde med alt du kan ønske deg av utstillere innen OCR verden, mat og drikkeservering, benker og bord - og selvfølgelig pumpende musikke som hypet opp stemningen i takt med speaker og dj'en til Toughest som heiet folk opp siste hinder som sto midt på plassen - min nemesis - rampa! Alt plassert i hjertet av Pippingford park - et av mine ynglingssteder å løpe!

Det er allerede tonnevis av tråder på UK OCR på face...og jeg kjenner strengt tatt at jeg blir litt irritert - som en engelskmann skrev der inne "We UK racers are the best on queing and complaining!"

De aller fleste er enige i at Toughest leverte varene med masse nye hindre, men selvfølgelig var mange skuffet over at den store oppskrytte sklia var stengt...det folk ikke vet er at Toughest på like linje med flere andre engelske løp hadde blitt utsatt for sabotasje i løpet av natten. Vanntilførselen på sklia var delvis saget over, bolter på den ene traverse wallen var løsnet så en stor jernstang falt ned da elitegutta kom løpende, ruten var merket om så løperne ble ført ut i skogen....helt fantastisk at noen kan få seg til å gjøre sånne ting. Da jeg fortalte om det til Richard fra Spartan bekrefter han at det skjer...for to år siden ble 300 bildekk stjålet fra Spartan Race i løpet av siste natten, og der også ruten merket om. Helt utrolig og ganske sjokkerende å få høre om dette!

Men uansett...Andreas og Toughestgutta kjørte rundt på ATV'en sin og fikset så godt de kunne, og jeg hadde mer enn nok hindre å more meg med!

KlemMari