OCR Norway

Hvem bestemmer hvem som er verdt hva?

Mari Weider

Siden september 2014 har vi vært Spartan addicts! Vi har løpt spartan trifecta vært år, vi elsker alt som har med spartan - løpene, folka, filosofien og blingene. Og da vi begge sto på startstreken i elitestart på Spartan race European championsship i Edinburgh i juli i år og ble peppet av Joe de Sena - ja da var alt nesten perfekt! Nesten....men vi hadde enda noen mil å gå, noen flere timer med blod, svette og tårer på planen. Og det skulle begynnes på i 2017.... Igår ble Deltapyramiden sendt fra USA av sjefen sjæl mister Andreas Dietzel. Min store mentor og gode venn. Sammen med Deltapyramiden ligger 2 sett med patcher som skal dekorere de nye Dry-robesene våre. Inkludert en patch fra Hurrican heat! Første skritt på veien til den perfekte Delta!

"Hva er en perfekt Delta?" Spurte jeg supermann om? "Kan den være noe annet når den er full?" 

Men Delta pyramiden kan fylles opp på flere måter, du kan fylle den med bare trifectatrekanter, eller to sider med endurance - eller gjøre den perfekt og fullføre den som Joe De Sena ønsker - en trifectaside (sprint, super og Beastdiastanse), en endurance siden (ultrabeast, HH4H, HH12H) og en trainerside (Agoge og spartan sgx). 

Vi skulle jo seff gjøre den perfekt! 

Så begynner mr De Sena å stokke kortene... det er ikke lengre et Death race. Løpet der det var alle mot alle, løpet som skulle knekke deg, løpet som hadde en vinner! Og han sto alene igjen på målstreken - som vanlig med en symbolsk premie. 

istedet har Agoge kommet som den ultimate avslutning på reisen. Agoge som er en 60'timers test på mental og fysisk styrke, her du starter som en del av en gjeng, skal samarbeide med andre for å klare det, men også blir testet individuelt. En opplevelse der de lover deg at du ikke er den samme som kommer hjem som startet. Et event der spartan klokka henger klar til deg om du ikke orker mer... men til syvende og siste står noen få igjen. De som sto løpet ut, som har vist seg verdige. 

Men hvem av de er verdige? Hvem skal få medaljen sin som bevis på at de har fullført? 

For en drøy uke siden gikk den 3. agogen av staben i Kina. Agoge 003. Av rett over 100 startende fullførte noen og femti. Og kun13-14 fikk medalje. De 5 jentene som hadde fullført fikk hver sin. Så fikk de velge ut hver sin gutt som fikk medalje - og til slutt bestemmer "guden" hvem som får de siste. Ca 40 står igjen uten medalje. Etter 60 timers slit, antagelig frosne, utsultede og utslitte - så får du inntrykket at du etter 60 timer likevel ikke er verdig! 

OCR verden raser!  Og Joe de Sena må ha et krisemøte! Resultatet kom igår - han er sjefen, han bestemmer - det blir som det blir. Joe de Sena endrer spillereglene, du blir bedømt underveis - om du skal være medaljen verdig - om du så har fullført 60 timer kan det likevel tenkes du ikke er verdig. Og hvem bestemmer? Gråsonene flyter allerede ut! OCR verden er bittelite! Alle kjenner noen! Får man medalje fordi man kjenner noen? Går man ikke medalje fordi man kjenner noen? Får man medalje fordi man er kul? Eller ikke fordi man ikke er kjekk eller morsom nok? For de fleste er det å fullføre en Agoge en så enorm test at hvordan skal man i tillegg måtte forholde seg til den berømte trynefaktoren?? Hvordan kunne Joe de Sena gå i denne fella? 

Som verdige spartanvinnere skal ikke medaljen bety noe for deg - det er det indre som teller, det spartan gjør for deg som menneske, det mentale du får ut av  et spartan race. Den personlige utviklingen!

Vel jeg er usikker! Jeg er uenig! Jeg mener dette er urettferdig. Joe er antagelig enig, livet er urettferdig! Men har jeg vist meg verdig vil jeg ha et bevis på det. Har jeg vist meg verdig til å stå 60 timer ut vil jeg kunne skryte av det. Men da et jeg kanskje ikke verdig likevel i Joe sine øyne... 

KlemMari

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg