Camp Weider

Team Viking Race

Mari Weider

Siste året har Supermann og jeg løpt for Team Viking Race. Som jeg har sagt så mange ganger før har vi et veldig spesielt forholdt til nettopp Viking Race og er stolte av å løpe som deres ambassadører både i Norge og i utlandet. Siden denne uken er dedikert til dem tar jeg rett og slett en liten copy/paste av artikkelen min fra Runners World om årets løpehelg - vi kunne ikke har vært mer heldig med hverken vær eller beliggenhet - og denne helgen kommer nok til å stå i historiebøkene (ihvertfall for min del) som et av de beste løpene i Viking race historien!

Viking Race - en episk helg

Det beste med å skrive blogg, er faktisk det å få lov å mimre tilbake til ting man har opplevd. Og denne helgen har vært intet mindre enn episk!

For 3.året på rad har Viking Race arrangert hinderløp, og for 2.året på rad har de fyllt en helg med både 5 og 10 km løp. Filosofien til Viking Race er å få folket opp av sofaen og være et løp alle kan mestre og fullføre. Og de ønsker at folk skal fullføre med godfølelse, slik at de kan være med å gjøre en forskjell i folks liv. Kanskje blir hinderløp det som skal til for å få de til å starte et nytt liv med mer lek, bevegelse og sunn aktivitet.

Men de må også utfordre litt, det er alltid folk der ute som liker å bli pushet litt ekstra, og det er da jeg vet løpsgeneral Andreas sitter og gnir seg i hendene, mens de små grå klekker ut spenstige ideer. Ifjor var det Wyller ned og opp, med istank i fjor og noen heftige hindre der som utgjorde den store forskjellen.

Takket være en liten tå innad i Viking Race familien, så har jeg litt inside info om årets store diskusjon...nemlig hvor årets løp skulle arrangeres. Det har jo vært Tryvann som har vært det store stedet...men iår var også Grefsenkollen et alternativ...men kunne det bli bra der? Fant folk frem? Var det bakker der? Kunne det bli et Viking Race der?

Her er Lene Mari, Helene og meg foran startområdet...som dere ser er det forsåvidt nok bakker her...og idyllen var til å ta og føle på.

La oss snakke litt fasiliteter først...på Tryvann satt vi på en stor asfaltplass..og det var kult nok det altså...men iår satt vi samlet på gressbakken med utsikt over startvenuen, vi hadde en stor parkeringsplass, det var kort gange fra bussen, vi hadde vannklosetter (!) - bare det er ganske luksus! - vi hadde Grefsenkollstua som serverte oss gourmetpølser og hjemmelagde kanelsnurrer - og iskald cola!!! Og sist men ikke minst...vi hadde Trollvann...et lite idyllisk vann som både var del av løypa og et sted vi kunne samles ved etter løpet - underveis i løpene både lørdag og søndag var det mange som gledet seg til å kunne hive seg uti det deilige vannet. Og som ekte vikinger var dette en god mulighet for å vaske (skylle av) sko og tøy etter løpet. Med andre ord - det var fantastisk på Grefsenkollen...jeg savnet ikke Tryvann!

Når man står sammen med selveste Race-direktøren og alle står i shades...ja da vet du det er en god dag!

Supermannen min, årets doble vinner Trond Vognild...og herlige Tore ;)

Men la oss gå over til det vi alle venter på - Hindrene! Alle hinderløp med respekt for seg selv har et signaturhinder...og Viking Race er intet unntak...ja de har vel strengt tatt to.Et hinder vi alltid vil møte på Viking Race er veggen! Den berømte veggen som vi alle frykter litt, og som for oss litt mindre spretne folka krever en god bit av samarbeid. Og det er dette Viking Race vil ha frem - teambuilding og samarbeid.

Det kommer anbefaling fra arrangørene om å søke om tillatelse før man "grabber" rumpa til noen på hindre...men løper man sammen kjentfolk går det som regel greit...her kan man ikke være sart på slike ting ;)

Alltid like glad når man kommer over!    

Vegger kan brukes til så mangt...noen skal man over, noen er høye, noen er lavere og noen kan man rett og slett krabbe under...

Antagelig den sprekeste av Viking Race gjengen, og mannen som har løpt løypa flere ganger enn noen andre - Isak - kan også kunsten med å gå lavt!

Men et av Viking Race sine virkelig signaturhindre er rett og slett naturen! Kjennetegnet er å legge løypa ut i skogen, bakker, kvister, steiner, røtter og greiner - noen ganger på sti, noen ganger utenfor stien. Som de informerte om før årets start - iår er løypa ekstremt krevende og vanskelig, den er farlig med bratte skrenter og muligheter for å skade seg - ta vare på hverandre ute i løypa! Og de sa det helt alvorlig...så vi skjønte vi skulle gjennom noe skikkelig heftig greier - og det skulle vi! Fyttigrisen...hadde jeg ikke hatt Supermann foran meg som peste meg inn til en pallplassering...så hadde jeg muligens tatt meg en liten pust i bakken - flere steder tenkte jeg at dette er ikke mulig - nå klarer jeg ikke mer...men det er utrolig hva man kan presse kroppen til! Og som Supermann sier - for å komme på pallen må du i kjelleren!

Når de i tillegg velger å avslutte hele herligheten med å bære vedkubber opp slalåmbakken...ja da vet du det skal gjøre vondt!

Men foruten bakker, naturlige hindre i naturen, vegger og kubbebæring - hva mer møtte vi underveis:

- klassikeren monkeybar

- trekantnettet

- istanken

- diverse krabbehinder

- balansehinder

- tauet

(bilde lånt fra Lenemariblogg )

- gjørmegraver

Denne karen her - Kenneth - er løype"maskinen" til Viking Race - mannen vi kan takke for kilometerne vi slet oss gjennom!

- ildhinder

Ildhinderet er legendarisk - det brukes i mange løp - vi snakker Spartan Race, Tough Guy, Tough Viking og ikke minst er vi så fornøyde med at dette nå ser ut til å ha blitt et av signaturhindrene også til Viking Race!

Og med denne karen her bak linsen foran bålet er vi også sikret oss legendariske bilder:

Richard - I have told you before what an awesome photagrafer you and your team are! So thank you again. Og takk til Viking Race som tar kostnaden med å leie inn fantastiske fotografer. VI DIGGER BILDENE VI FÅR!!!! Epic Action Imagery you rock!

Mens vi snakker bilder - vil jeg samtidig få takke Magnus Ødegård for flotte bilder, du er helt rå! Og Magnus og Kjell Arne - dere er jaggu ikke så verst dere heller - uten hobbyfotografer som dere så hadde minnene blitt svakere!

Så hvilket terningskast gir vi denne dagen da (har vi begynt med terningskast nå???)

- flotte folk

- en sykt kul og utfordrene løype

- bra hinder

- is i istanken tross 24 varmegrader!

- bra vær

- god stemning

- bål med flammer

- feite medaljer

- gratis (tekniske) t-shirts

- gratis bilder (!)

- episke minner

- badevann

Helt objektivt (or not) må jo dette bli en 6'er.  Men seriøst - jeg VET en liten brøkdel av hvor mye disse 4 folka her har jobbet for å få dette til for oss - og Andreas, Ena, Isak og Kenneth - ord kan ikke beskrive nok hvor utrolig bra folk dere er - tusen tusen takk for en helt uforglemmelig helg - jeg håper DERE og koste dere og at innsatsen deres er verdt resultatet. Vi er happy happy ihvertfall!

KlemMari

Ps...ja og for dere som har sagt "stakkars barn" inne i dere når dere hører at jentene mine "måtte" være med begge dagene...vel bonuspoeng til Viking Race - jeg tror ikke de kjedet seg mye

Aight - et til da - og samtidig en takk til 2XU for fantastisk raceoutfit!