OCR Norway

Dagens gjesteblogg - Anita Paus

Mari Weider

For en liten stund siden slapp Anita sitt første blogginnlegg på playblogg.no der hun nå befinner seg. Innlegget traff oss midt i hjertet - og vitner nok en gang om hvor flott denne dama er. Vi er stolt av å få lov å dele det på nytt her inne på OCRNorway:

40, feit og ferdig?

Ok, let’s face it. For de aller fleste av oss så er det ikke så gøy å bli 40.

40 markerer liksom en overgang fra ung til ikke så ung lenger, les gammel. Det er en alder hvor du liksom må ta deg litt sammen, oppføre deg skikkelig, tenke over hva du sier , hvordan du kler deg, osv. Man skal liksom passe inn i en slags ramme. Barn, mann, hus, bil, hund, fast jobb, helst med god lønn og en hel haug med masse andre ting.

Det er i hverfall ikke da du begynner å blogge. Det er kanskje heller ikke da du starter opp en risiko-business ved siden av full jobb som PT og instruktør. Heller ikke da du velger å bruke all ledig tid på hype-treningsformen crossfit, hvor du henger 4 meter opp i toppen av et tau, løfter blytunge vekter fra ground to overhead i høyt tempo, river opp hendene dine i desperat forsøk på å mestre kipping-pullups like bra som 20 åringene rundt deg, kler deg i korte hotpants og knestrømper med kule statements som ’beastmode’ eller ’I love burpees’ og syns at å ’WOD’e er helt avgjørende for om treningsuka blir bra eller ikke.

Tunge vekter, korte shorts og knestrømper!

Det er vel kanskje heller ikke da du teamer opp med to av de sprekeste PT`kollegaene du kjenner, og går sammen med de om å kaste deg på en av de nyeste, men også skumleste treningstrendene i Europa i dag – terrengløp. Og da snakker vi ikke bare om å gjennomføre et løp.. neida, vi laget vårt eget vi. Hørt om X-Run kanskje? Hvis ikke bør du lese mer her www.xrun.no

Eller er det kanskje det man gjør?

Her har du meg. I et nøtteskall.

Jeg jobber som PT og gruppeinstruktør i SATS ELIXIA kjeden og har 15 års erfaring innenfor denne bransjen. En jobb som jeg trives godt i og som jeg er trygg på. Jeg elsker det jeg driver med og jeg er alltid nysgjerrig på nye utfordringer, spesielt når det kommer til trening.

Her er jeg, en helt vanlig dag på jobben! Klar for instruktørrollen. Just love it!!

Så hvorfor i all verden gidder jeg dette? Hvorfor velger jeg ikke heller A4 –liv varianten slik som de fleste av vennene mine? Så utrolig digg å ha faste arbeidstider, fast inntekt, fri hver helg. Fri hver ettermiddag og kveld sammen mann og barn.

Hmmmm…. Jeg har tenkt vel og lenge på dette.

Det er jo noe her som driver meg. Noe som gjør at jeg ønsker å fortsette med denne, tja, la meg kalle det, en litt slitsom livsstil. Høyt tempo.

Jeg blir rett og slett glad. Jeg får energi.

Selv om jeg nesten gråter av utmattelse underveis, så er det ingen ting som overgår den følelsen jeg får når jeg endelig kommer meg i mål, eller ser andre gjøre det samme. Når PT-kundene mine setter nye rekorder, oppnår et nytt mål eller rett og slett bare kommer seg på trening. Eller når jeg selv setter ny pers, slår en tjueåring eller klarer å gjennomføre et omfattende jobbprosjekt – hurra!

Alle disse tingene gjør at jeg føler meg betydningsfull. Jeg er med på å gjøre andre glade og fornøyde. Jeg er med på å gjøre en forskjell. Skape treningsglede.

Hvor kult er ikke det??

Og for å kunne stå for dette ovenfor mine PT kunder, og for deltagerene i X-RUN, så må jeg også leve i det selv.

Jeg må dyrke mitt eget varemerke og selv dytte meg utenfor stupet, ut av min egen komfortsone, presse grenser og gjøre ting jeg ikke tør. Dette er ‘give and take’.

Så, 40 er et faktum. Det er ingenting jeg kan gjøre med det. Annet enn å bruke det som en ekstra god grunn til å fortsette å jobbe mot mine mål.

Jeg vil ikke bli satt i bås og tilpasse meg treningsformer for ’voksne’. Herregud, da blir jeg jo gammel før tiden. Jeg nekter å la alder sette begrensninger for min levemåte , min jobb og mine treningsformer.

Jeg vil ikke sette meg ned i sofaen og tenke at nå er det kjørt. At nå har jeg mann, barn, hus og bil. Nå kan jeg slappe av og kose meg resten av livet.

Jeg vil løfte, hoppe, klatre, løpe, turne og leke. Jeg ønsker å holde tritt med 20 åringene rundt meg.

Jeg ønsker å være et forbilde for barna mine, kundene mine og alle andre som vil ha et godt og aktivt liv.

Statement!

Jeg nekter å havne i kategorien 40, feit og ferdig!