OCR Norway

Dagens gjesteblogger - Lene Mari Bergerud

skadeforebyggingMari Weider

Jeg skrev på mandag hvor stolt jeg var over å ha noen av Norges mest dedikerte hinderløpere med på laget. En av de som kommer til å bidra med både blogginnlegg og treningsinnlegg her på OCRNOrway.no er Lene Mari Bergerud. Hun skriver sin private blogg HER. I dag skriver hun om hvordan man skal takle å ta en DNF - Did Not Finish! For uansett hvor gira eller forberedt man er, kan alltid en skade eller uforutsett hindring slå bena under deg - og dette er for oss all utrolig kjedelig og bittert.

Kos dere!

Det skjer de fleste en eller annen gang, at man må stå over et hinderløp man er påmeldt, som man gleder seg til og har forbedret seg til. Det kan være sykdom (det trenger ikke å være alvorlig), det kan være skade eller at det skjer noe som må/bør prioroteres foran å delta. Jeg har vært gjennom det jeg, hele høstsesongen 2014 røyk på grunn av skade så jeg har dessverre litt erfaring med akkurat dette.

 

Her er mine tips til hvordan takle det:

  • Gi deg litt tid til å være skuffa, kjenn på følelsen. Erkjenn at det var viktig for deg.
  •  Sett det i perspektiv. Det er lov å være skuffa, men ikke synk forlangt ned i selvmedlidenheten. Det skjer verre ting i verden!
  •  Se fremover mot neste løp, og om du ikke har et bestemt deg for neste løp så bestem deg nå! Det er kjipt å miste et eller flere løp, men det kommer flere.
  • Trenger du sympati så søk det blant likesinnede.  Ikke regn med at folk utenfor miljøet skal forstå hvorfor du er så skuffa. Det kan være at de mener du bør være lettet over å slippe å krype i gjørma, hoppe over flammer og svinge deg i monkybaren. Så lite de vet...
  •  Gjør noe som du liker å gjøre og som gjør deg glad! Fokuser på det positive!
  •  Om ikke noe av det over hjelper, så hjelper sjokolade mot alt! Neida... Joda ;)

Med ønske om at du aldri trenger å bruke disse tipsene!

 

Klem fra Lene Mari