OCR Norway

Hva er målet ditt?

Mari Weider

Nok en fantastisk helg er over! Noe hvilehjem gidder jeg ikke å skryte på meg at det har vært, men vi setter kursen mot Norge lastet tungt med nye fantastiske minner sammen med fineste menneskene våre.

Da vi sto på startstreken sammen for andre året på rad spurte Lillian meg -  «hva er målet ditt?» Egentlig grusomt spørsmål for Janteloven gjelder jo fortsatt selvom man er i Italia. Tja...ihvertfall topp 10...kanskje topp 5... Jeg hadde sett på startlistene før start og det var nok en solid gruppe med rå damer jeg hadde blandet meg opp i. Feltet vårt besto av damer 40-44 år, 45-49 og +50. Skulle tro at det var easy peasy med gamle kjerringene...men fakta er at mange av disse gamle kjerringene sto der med blodtrimma lår, bicepsen enhver fitness utøver skulle ønske seg...og med lyn i blikkene. Vi sto der og målte hverandre opp og ned, noen spurte til og med hvilken alder ulike var i, og vonde bekreftelser kom frem i lyset...hun med bicepsen var 43 ja...og hun med flettene måtte jeg passe meg for, og hun med hotpants der borte var rask! Sukk...jeg måtte blikket til Lillian og Malin og vi pustet stille ut. Det ble en hard dag på jobb...temperaturen var allerede godt over 20 og sola sto høyt på himmelen. Ut fra start møtte en relativ solid motbakke oss...

 

IMAGE.JPG
IMAGE.JPG

Ifjor misset jeg på Olympus, spydet, slakk line og multiriggen. Plasseringen på tross av 120 burpees ble 6.plass og jeg visste at jeg burde ha bedre forutsetninger i år. Jeg har løpt mer, trent Ok med styrke og grep, fått endel gode bekreftelser og en god dose selvtillit så innerst inne var jo drømmen enda større enn topp 5. Men da måtte alt sitte, jeg måtte jobbe i bakkene, naile hindrene og ikke ta noen pauser. Jeg er på ingen måte raskest i feltet og må ta igjen det andre steder.  

 

IMG_6654.JPG

Etter at de første 2 kilometerne hadde gått mer eller mindre slakt oppover, hvor løpingen ble pepret med diverse vegger for å slite oss ut kom vi på toppen av en bakke til en slede vi skulle trekke. Spartan har gutte og jentevekter, men selvfølgelig færre jentevarianter, så det som møtte oss på toppen av bakken var en helt syyyykt lang kø med jenter. En kjapp diskusjon med meg selv...jeg hadde løpt Ok, passert mange jenter men fortsatt var det endel som var foran meg. Sto de i kø? Hadde de sluppet forbi? Det var umulig å vite for vi hadde allerede løpt inn heatet foran oss med de yngre jentene. Rask avgjørelse - jeg tar gutteslede! Jeg anser meg selv som anstendig sterk og trakk den lett frem og tilbake. Superfornøyd løp jeg videre, neste hinder var en av de høyeste veggene med et jentetrinn på. Ny kø! Gjorde et forsøk uten, kom nesten opp, fikk et forsøk på trinnet men skled. Hva nå? Stille seg bakerst i køen? Uaktuelt, jeg lukket øynene, tenkte på Bjarte som lager alt litt verre enn det er for at man skal klare det i konkurranser, hoppet og fikk tak!!! Takk Bjarte! Nok en haug jenter ble lagt bak meg da jeg gasset på videre. Formen kjentes Ok ut, og jeg jobbet på videre! Opp en ny bakke, så toppen av en rigg...hva nå?? Apehanger....Ok - Truls hadde sagt den var lett! Lettere enn Tahoe! Og det var tidlig i løpet! Hoppet i vannet, skled, hele meg under utenom hendene som jeg holdt over vann. Viktig å ikke bli våt, tok i tauet og så fortvilet på Ole Kristian som heiet! Det var jo kliss vått!!! Klatret opp til toppen og prøvde desperat å tørke hendene på alt som var. Men dessverre - kun tre tak her og så ga jeg opp. Bahhh 30 burpees!!! Elendig start på løpet! Eneste trøsten var at det var nesten fullt i Burpee Piten!

Vel - som Marie sier - få det gjort og vi løp videre. Gjørmegraver! Gøy! Dette kan vi, videre opp en bakketopp...hva skjer her? Masse folk som tar burpees? På tauet??? Det er jo lett! Eller ikke....dynket i gjørme var de såpeglatte. Jeg så på Malin som også sleit! «Det skjer ikke at jeg tar burpees her!» Etter 4-5 forsøk kom jeg endelig til toppen, det var kun et spørsmål om å få med seg nok høy så  det holdt helt til topps. 

 

IMG_6753.PNG

Flere bakker fulgte, jeg fortsatte å plukke jenter både oppover og nedover i bakkene. Jeg måtte da ha klart å sikre meg en god posisjon nå. Jeg var nøye med å fylle på med drikke og gels. Energien kjentes grei. Twister kom...3 seksjoner. Det er egentlig akkurat en for mye spør du meg. I England bommet jeg akkurat på bjella, så nå hadde jeg et hinder å revansjere. Fingrene mine ble lengre og lengre jo lengre jeg kom, Ole Kristian var igjen på plass og heiet - og han fortalte etterpå at han hadde hjertet i halsen og ikke visste om han skulle heie eller ikke. Men heldigvis i grevens tid hørte jeg et «heia Mari» og knep fingrene sammen siste to grepene! 

Mer løping, mer bakker. De var sykt bratte, mest som skråninger både opp og ned, så løping her var tilnærmet umulig. Sola begynte virkelig å bli krevende så slipwall med vann på og dunkwall (hodet under vann) var kjærkomment. Ut på runde nr to - og jeg ventet på olympus. Jeg var ferdig med twister og apehanger. Nå var det Olympus jeg fryktet mest. Det var glatte plater på den imotsetning til det jeg var vant med, så å bruke beina går ikke. Den kom - øverst på en bakketopp...jeg forsøkte å sette beina i, sjanseløs, børstet av knærne så de ble tørre og satte de i...det kunne funke. Aldri har jeg holdt så desperat i vekselsvis hull, kjetting og spartanskaller. Sakte men sikkert jobbet jeg meg mot bjella...måtte sikre inn! Og der! Yess!!!! Nå var det bare spydet og multiriggen som kunne ødelegge for meg! 

 

IMG_7057.JPG

Slakk line kom. Igjen - takk bjarte. Dette hinderet er «lett» nå. Trekke pusten, få kontroll - og gå! Hoppet elegant over streken. Slo følge med ei jente opp siste bakketoppen, now it is just the spear and the multirigg left, I said! «Dont forget the balance» svarte hun. Pokker! Høy balanse ja! Den er beinvanskelig her. Ikke lov å bruke hendene så man må ta løpefart opp og satse alt på et forsøk. Folk lå strødd og tok burpees. Igjen - trekke pusten, få ned pulsen og jeg løp! Yess - det gikk, fikk igjen balansen og løp lett over. «Go Mari» hørte jeg danske Cecilie rope etter meg. Det var kun et par kilometer igjen, vi kunne høre musikken dundre gjennom skogen. Ned, ut av skogen, over Stairway to Sparta, og der hørte jeg de andre! Martin ropte «du ligger på 3.plass!» Herregud! Kunne det gå?? Kunne seriøst drømmen jeg hadde jobbet for i 4 timer gå i oppfyllelse? Jeg hadde pusha, jobbet, svettet og gjort alt jeg kunne. Nå var det de to siste hindrene.... 

 

IMG_7063.JPG

«Sett det spydet nå!» hører jeg Martin si! (Er det jeg har plan om da! tenker jeg og trekker pusten), sikter og kaster. Perfekt...NOT! 10 cm snitter spydet figuren på siden! 30 burpees. Og der fant jeg ut etterpå at bronsen røyk. Jeg måtte ha klart både spydet og multiriggen for å ha klart det. Multiriggen hadde de Seff puttet på de forhatte taustumpene jeg hadde fryktet fra ifjor. Alle sto der igjen, Marie , Martin og jentene...kom igjen Mamma. Det verste er nesten å svikte de...for det kjennes ut som et svik. Jeg kunne ha klart det, jeg kunne stått på pallen. Det skilte 4 minutter eller 60 burpees om du vil. Jeg var sååååå skuffet da Martin kommer bort til meg og sier «det ble 4.plass». Jeg hadde lyst til å grine! Fikk klem av Malin! Jeg hadde holdt ryggen hennes i 4 timer og visste at hun var god for gull...men det var i klassen 45-49! I klassen 40-44 var konkurransen hakket vassere og det holdt ikke!

 

IMG_7067.JPG

Dere har skrevet så mange gode ord til meg, og de betyr hele verden for meg. Men det får meg også til å bli enda litt mer lei meg. Det er så mange av dere jeg har i hodet mitt og som gir meg styrke når jeg løper. Og jeg ville så gjerne få dette til for dere.... 

Men...det er uansett deilig å kjenne at kroppen er på rett vei. Rask blir jeg aldri, men seig er jeg og nå har jeg hele sommeren til å jobbe mot kvalik til ultra og hele høsten til å få inn langdistanseløpingen min. ...ja og i VM må det da snart være mulig å miste armbåndet et annet sted enn på stairwayen??? 

KlemMari

FullSizeRender.jpg

Det mentale spillet!

Mari Weider

Kvelden før avreise! Noen har reist til Italia alt, andre har reist til Polen. Og noen svipper rett og slett over grensa til Sverige. Dette er liksom helgen der alt skjer! Jeg hadde lyst til å  løpe Toughest 24 timer...men Dolomittene kom i veien! Det er nok bare å innse det, teknisk er jeg helt Ok, men jeg elsker tydelig å slite og ha det vondt, og da er fjellene i Italia målet for meg i år.


IMG_6238.JPG

Eller...målet for i år var å løpe smertefritt...og jeg nærmer meg! Hamstringen min er mye bedre, den syter og klager fortsatt litt etter hver løpetur, men etter 30 mins med strøm på lårene blir vi bedre og bedre venner. Og selvom jeg aldri blir en god løper, må jeg ha gjort noe rett i våres. Tempo går opp mens pulssonene går ned, det er skikkelig kult å se at jeg idag hadde samme tempo på veien hjem fra jobb som jeg hadde en gang i april - men forskjellen da var at i april lå jeg med 70 % i sone 3, mens jeg nå lå 80% i sone 2! Og tro meg - jeg var langt i fra uthvilt da jeg dro fra jobb.

IMG_6236.JPG

Jeg hadde en helt fantastisk opplevelse i helga, jeg skal fortelle dere imorgen da vi har 6 (!) timer å vente på flighten vår i Berlin, men jeg beviste for meg selv at jeg kan, det kostet mye, det var vondt underveis og en evig kamp - det var kun en sprint på snaue 7 km - men jeg kom først i mål i min alder -  og det ga meg en helt vanvittig følelse i mål. Jeg tror helt ærlig det var det morsomste løpet jeg har løpt i hele min hinderløpkarriere - det var kamp fra start til mål, det var spyd og svensker og ninjaer involvert - og jeg vet nå at skal jeg være fornøyd med egen innsats i helga så må jeg ikke bare blø og ha vondt i 4 timer - jeg må også pushe mentalt. Pushe tempo, pushe i bakkene, pushe under bæringene - pushe på flatmark - der det som supermann sier «må gå styggfort!» - og ikke minst så må jeg levere på  hindrene! Det har kostet å fokusere på løpingen, så jeg må virkelig håpe at jeg har litt av grepet fra i vinter igjen...ja og så må spydet gå rett frem, inn i høymannen - og bli sittende! Det blir en mental kamp - men så lenge hamstringen spiller på lag må jeg også gjøre mitt beste!

 

IMG_6181.JPG

Hinderskogen Backyard trail!

Mari Weider

i år er visst året for å sprenge grenser! Mine grenser handler om løpeløp.... Innen hinderløp har jeg visst ikke vett til å si nei-takk, men løpeløp holder jeg meg langt unna. 

I mars ble det arrangert Backyard ultra trail - last man standing, jeg var fascinert av konseptet. Ny start hver hele time, med litt pause mellom hver runde...men turde Seff ikke bli med, sikkert like greit, var visst en beinhard runde! Men nå arrangeres backyarden bokstavligtalt i min bakgård og jeg vil prøve. Hovedløpet er 15.sept, da får jeg dessverre ikke vært meg pga sære regler hos Spartan som krever at jeg løper en mye hardere ultra et helt annet sted, men førstkommende lørdag er det testløp! Og DET skal jeg ha med meg! Været er spådd strålende og jeg gleder meg faktisk! (Ihvertfall hvis jeg klarer å komme i mål i tide til å starte på runde 2 da...)

 

IMG_4554.JPG

Mandag fullførte jeg 26 km med relativ Ok bein så burde vært mulig å få til dette. Jeg har løpt runden en gang alene og jeg er veldig spent på hvor mange høydemeter det blir å sanke. Camilla har virkelig klart å rote frem noen heftige stigninger og et fantastisk terreng! Blir en god siste langkjøring før EM i Dolomittene! Har du lyst til å holde oss med selskap enten på hele sulamitten, eller på en runde eller to?

 

FullSizeRender.jpg

KlemMari

Ps....kanskje vi rekker et hinder eller to også??

IMG_3521.PNG

Akkurat som en løpetur skal være!

Mari Weider

Nattevaktshelg = ekstremt lavt energinivå og liten treningsmotivasjon for min del. Mange spør meg hvordan jeg klarer å trene mellom nattevakter, og det handler vel egentlig mest om at jeg vet jeg skal. Jeg har en plan og det skal en god del til for at jeg skal vike fra planen. Så er det også godt å ha en Supermann med superkrefter som drar meg ut døra…

IMAGE.JPG

Planen i går var å trene med Karoline. Hun skal snart konkurrere i sin første Spartankonkurranse og igjen står en VM kvalik på spill. Jeg har vel ikke helt den store troa på at hun klarer det, men det handler mest om at det er så få med i hennes klasse at hun faktisk må vinne klassen sin for å komme videre. Og fokus på OCR og barn i England har kommet veldig langt siste året. De dyrker frem OCR-barn og de begynner å bli farlig gode. Jeg er ikke redd for hindrene, de burde hun klare lett, men hoisten og spydet er jo lotto for henne -  men ikke minst tempo. Hun MÅ løpe uten meg, mitt tempo er ikke høyt nok for å vinne i hennes klasse, og da må hun klare å skru på hodet til vinnermodus. Uansett fikk hun velge i dag hva hun ville og hun ville løpe. Jeg var ikke helt i løpemodus og sugde meg fast i sofaen så lenge jeg kunne. Men til slutt måtte jeg gi tapt og ble motvillig tauet ut i bilen. Siden alle var litt godt fornøyd med vår skog nå, bestemte vi oss for å prøve noe nytt og vi har alle hørt mye fint om Tæruddalen.

IMAGE.JPG

Som sagt så gjort. Og vi ble IKKE skuffet! Tærudskogen leverte. Den leverte til gangs alt vi kunne ønske oss, bakker, litt finere helling på de enn det vi er vant med fra bratte Rælingen, deilig tekniske stier, morsomme løyper med treplattinger som skapte mye latter og moro da lille Nika skulle buksere seg forbi de, vi fikk gjørme, vann og enda mer terreng. Godt merket var det så jeg har en aldri så liten crazy plan om å løpe ukens langtur her til uka…hvis jeg tør da! Er jo ingen kjente navn å forholde seg til her. Men kanskje det morsomste med hele turen var å se Karoline danse foran oss. Til og med pappa Supermann ble imponert over dattera si og måtte til en forandring jobbe litt på turen sammen med oss to. Jeg kan bare håpe og krysse fingrene for at hun har samme dagsform om to uker og at det kan holde inn til et morsomt resultat.

IMG_4133.JPG

Tiden begynner å løpe litt fra meg så her kommer neste ukes planer:

Mandag - styrke/grep med Karoline

Tirsdag - langkjøring i skogen

Onsdag - Sykle til jobb/ styrke på kvelden

Torsdag - 10 km med Karoline i skogen

Fredag - sykle til jobb

Lørdag - Backyard trail testløp i Hinderskogen ( 5,5 km x 6 runder = 33 km)

Søndag - Grep i hagen + sykle til jobb

Ha en deilig uke folkens

KlemMari

IMAGE.JPG

Om bakker og sånt...

Mari Weider

 Jeg er ikke så veldig god til å motivere meg til å løpe lange turer…jeg begynner å kjede meg, jeg tenker på alt jeg burde, skulle, kunne ha gjort, men vet jo likevel at disse turene er kjempeviktig for meg. Både for å øve kroppen på å løpe langt og for å få inn denne treningen.. Denne uken svikter Supermann meg, med dagvakter hele uken blir det ikke tid til noen langkjøring sammen, og jeg tenker da - hvorfor ikke gjøre det jeg er god på…en slags bakkeintervall-langkjøring!

spartan vet alltid å finne noen heftige bakker og spektakulær utsikt

spartan vet alltid å finne noen heftige bakker og spektakulær utsikt

Jeg har aldri kjørt denne økta før, men la oss si at jeg løper min vanlige runde i Marikollen, enten den korte på 8 km eller den lange på 10 km - så løper jeg opp hvor stien tar av til Marikollslottet. Det ligger på ca 370 moh og har en lengde på 1,4 km. Ganger vi det med 5 får jeg 1000 høydemeter stigning der + ca 300 ute i skogen = 1300 + 22 (24) km løpetur. Slenger jeg på en sandsekk siste draget opp til Marikollslottet så vil jeg vel påstå at det blir en god økt på vei mot Dolomittene om 4 uker! Virkelig på tide å preppe kroppen mot det den snart skal gjennom!

Noen som synes dette hørtes ut som en spennende økt så er det bare å joine meg ;)

KlemMari

Alltid best å være to ❤️ 

Alltid best å være to ❤️ Min egen lille quickfix!

Mari Weider

Ny uke, nye muligheter - og til og med ny måned! Egentlig hadde jeg tenkt å poste et innlegg i helga der jeg faktisk gir meg selv kudos for helgas innsats. Jeg dro til Tough viking litt trist og lei, var sliten og kald da jeg sto opp, hadde egentlig ikke lyst til å løpe, men var fast bestemt på å ta det som en god treningsøkt. Jeg skulle ikke skrubbe, men heller ikke løpe til blodsmaken tok meg. Jeg holdt jevnt driv, glemte å ta med meg hanskene mine til startstreken så fikk endel unødige straffer pga glatte hinder. Litt irritert over det, men likevel ble jeg ganske så stolt over meg selv da resultatene kom. Jeg ble «bare» slått med to minutter av råe Cathrine og klarte å holde Linda bak meg med 45 sekunder. Det endte til slutt opp med en 3.plass i min alder og 13 plass totalt av 600 damer!!! Hurra - vet dere - jeg tenkte til en forandring at jeg skal ta det litt til meg og være litt stolt!

IMAGE.JPG

To teletubbies på tur.... 

Det begynner å gå opp for meg at jeg skal til EM i Dolomittene om 4 uker...Om 4 uker skal jeg løpe mellom 23-27 km, antagelig opp et sted mellom 1500-2500 høydemeter. Klatre opp kanskje de bratteste bakkene jeg noen gang har møtt. Bære så tungt jeg bare gjør et par ganger i året på spartan mesterskapene. Og mest sannsynlig må jeg møte en 90-120 burpees hvis jeg ikke klarer å gjøre jobben jeg burde klare! I tillegg har jeg vel også egentlig en tilståelse...det er så vondt å «svikte» mennesker man er glad i og som gjør ting for en.  Men av og til må man ta noen valg, man må velge mellom to gode ting, to morsomme ting, to bra løp, to fantastiske opplevelser. Dessverre tapte (igjen) noen som jeg gruer meg til å fortelle at jeg ikke kommer...så som en straff til meg selv (og som kommer til å gjøre meg desto mer klar tol å møte Dolomittene om 4 uker) skal jeg gjøre 100 burpees hver dag i hele juni som en start. Kanskje blir det min lille greie som jeg blir glad i...uansett hvor hardt det er så gjør det meg i mye bedre form om 4 uker. Min lille quickfix om dere vil. 

Dag 1 igår med stakkars Karoline som ikke syntes det var noen hyggelig start på treningen, og dag 2 idag etter 8 km i skogen, og som avslutning ca 200’meter bøttebæring a 25 kg! Og jeg som trodde dette skulle bli en rolig uke... 

KlemMari

100 burpees senere...

100 burpees senere...

På tide å få inn de gode vanene...

Mari Weider

 Jeg føler alltid at jeg har fått trent for lite. Så enkelt! Jeg vet derfor at jeg mentalt hadde hatt godt av å føre treningsdagbok. Jeg har jo forsøkt å bruke bloggen innimellom, men så føler jeg jo også at -er det så interessant å lese om da? Men på den annen side, så er det vel kanskje akkurat det folk er interessert i å lese om hvis dere først har trykket dere inn hit ;)

Forrige uke altså, i hodet mitt en god løpeuke, men når jeg er dum og sammenlikner meg med de som virkelige løper og er litt mer semiproffe - ja så er det jo ikke godt nok, men jeg er fornøyd -46 km klokket jeg inn i banken fordelt på følgende:

Mandag - min vanlige 8 km’s runde mens Nora trente. Den runden er egentlig helt perfekt, 8 er et godt tall, selvfølgelig ikke så godt som det runde fine 10-tallet, men de 8 er kun grus og terreng noe bena mine synes er veldig fint om jeg kan holde meg på. De 8 består også av 4 finfine motbakker, noen litt kortere, og noen litt lengre og mer brutale. Til sammen en ja-takkbeggedeler-økt, med både anstendig lengde, masse teknisk terreng og nok bakker til at beina får kjørt seg.

8 km med disse to er aldri feil ❤️ 

8 km med disse to er aldri feil ❤️ 

Tirsdag - Styrkeøkt med Supermann på dagen, han kjørte ryggprogrammet sitt med meg på slep. For å si det sånn, det ble kjørt rygg! Alt av rygg og enda litt til! Utrolig deilig å slippe å tenke selv til en forandring, jeg har kommet til det punktet igjen der styrke er pes! Ikke pes fordi jeg ikke liker styrke, men pes fordi jeg får trent styrke for lite og sjelden til jeg jeg føler jeg får flyt og system i treningen. Så like greit å bare bli fortalt hva jeg skal gjøre. På kvelden hadde Helene og jeg vår siste ape-økt sammen før høsten igjen (ja på Ryen i hvert fall, vi får se hva vi kan få til ellers!) Men aping og grep med apejenta mi er aldri feil heller, og mer rygg ble det jo for så vidt også…

IMG_3053.PNG

Onsdag - årets første tur til Vangen. Alle maratonprogrammer har en rolig, progressiv økning av distanse…jeg derimot gjør jo alt feil selvfølgelig med å bråøke fra 12-13 km’isj til 23! Vi kjørte bilen inn til Losby for å slippe den nitriste lange Linja fra Sørlihavna og inn, kompenserte ved å løpe en litt lengre vei inn (tror vel egentlig ikke det ble så veldig mye lengre, for turen pleier å ende på 29 - og takk gode gud at den ikke gjorde det denne gangen! Jeg bokstavlig talt sto og sikla inne i skogen på rundt 14 km…virkelig bra å få kommet i gang med litt lengre turer igjen!). Turen til Vangen består av både lettløpte (?) grusveier og lengre partier i området rundt Vangen med teknisk løping. En fantastisk tur…når man bare kommer seg i litt bedre form!

Når Supermann slipper en stakkar løs i vannet etter 21 km

Når Supermann slipper en stakkar løs i vannet etter 21 km

Torsdag - I dag hadde jeg bestemt meg for å løpe noen raske intervaller. Det sitter igjen i hodet mitt fra Coach Robin at kroppen skal startes torsdagen før løp med raske intervaller. Jeg bestemte meg for 10 x 400 meter på Lillestrøm friidrettsbane. Hadde tenkt å kjøre noen burpees når jeg var ferdig, men jeg var rett og slett litt lat…og det var deilig å bare trykke stopp på klokka og fornøyd registrere 5 km til i banken den uka.

Raske briller og raske sko! 

Raske briller og raske sko! 

Fredag før Barskingen var rett og slett “hviledag”, hviledag i den forstand at jeg føyk rundt hele dagen med ulike ærend - blant annet kom de nye teamvestene våre på kvelden og fy søren så fine de var. Jeg gledet meg så til å dele ut en stor del til ivrige teammedlemmer på lørdagen! OG - for ikke å glemme, Karoline var med på tv-innspillling med Alle mot 1! Programmet begynner dessverre ikke å bli sendt før i februar - men det var så kult å være med å  se på! Noen som kan gjette hva utfordringen var???

IMAGE.JPG

Lørdag = Barskingen (innlegg kommer på Runners World bloggen!)

Team Weider! Dette har vi ventet lenge på!!!!

Team Weider! Dette har vi ventet lenge på!!!!

Søndag - tenker dere hviledag igjen…nå nei dere - fotballjente = dugnad og for å slippe unna dugnad i høst tok jeg en dobbeløkt i Marikollen - og kunne glede meg til en deilig massasje av Coach Martin da jeg kom hjem. Gikk dessverre glipp av promofilming hos Farm Ninja Challenge, men regner med at Karoline og Supermann var to gode stedfortredere for meg ;)

Grei oppsummering det vil jeg si - og jeg ser jo at jeg har gjort en anstendig innsats på treningsfronten når alt kommer til alt ;)
KlemMari

 

IMG_3392.JPG

Lykken er stor når 14 åringen er med å dra i land 3.plass lag på Barskingen 2019!!! 

Do as I say, not as I do!

Mari Weider

Herregud som dagene flyr! Jeg lovte dere et innlegg om grep, og i stedet surrer jeg rundt og løper hinderløp og drikker vin… Jeg skulle virkelig ønske at jeg bare for en gangs skyld kunne være konsekvent og gjøre alt det jeg sa til dere at jeg skulle gjøre. Ikke for det, noe må jeg jo gjøre, for dagene flyr som sagt veggimellom, og jeg føler i hvert fall på en mørbanket kropp at det brukes!

Men la oss snakke grep, om bare få dager er det Farm Ninja konkurranse hos Bjarte på Farm Ninja Challenge. Har du ikke meldt deg på så burde du gjøre det nå! Det høres kanskje kjempeskummelt ut, og ja litt skummelt er det jo - men hvorfor ikke utfordre seg selv litt, prøve noe nytt? Jeg var med for første gang i fjor høst og det var kjempegøy - OG kjempeskummelt. Men stemningen på disse konkurransene er om mulig enda bedre enn på et vanlig OCR løp, og det sier vel alt! Disse konkurransene er delt opp i 4 stadier, der stadie 1 + 2 skal være for oss “normale” folk, stadie 3 begynner å bli utfordrene, mens stadie 4 kun er for de aller beste apekattene!

IMG_9179.PNG

Så hva trenger du for å bli med her? Jo grep og overkroppsstyrke - Bjarte vil antagelig si en sterk kjerne + en liten klype balanse og koordinasjon. Men la oss starte med de to viktigste grep og overkroppsstyrke.

Overkroppen gidder jeg nesten ikke si noe om engang, Supermann sier alltid til alle vi møter at han har montert en sånn hang-ups stang på verandaen som jeg aldri bruker. True Words, men hvorfor er det så vanskelig da?? Det tar kun 3 minutter som han sier, og du trenger nesten ikke mer enn det - 3 minutter hver dag med å ta enten noen få hang-ups, øve på å henge dødt, eller øve på negative chins. Negative vil altså si at du hopper opp og slipper deg sakte ned i død hengeposisjon igjen. Glimrende måte å bli sterkere på…det vil altså si - hvis man gjør det!

Tvister er et glimrende eksempel på et hinder der du blir hengende lenge... 

Tvister er et glimrende eksempel på et hinder der du blir hengende lenge... 

Men grep da, det er morsommere å prate om. Her føler jeg faktisk at jeg har gjort en liten innsats i vinter/vår, selv om jeg defintivt har mye å ta tak i her og. Her trenger du nemlig heller ikke mange minuttene per dag/økt. Jeg har nå siste ukene hatt en spesifikk grepsøkt i uka sammen med apekatten Helene min. Vi har ca 45 minutter til rådighet sammen, og på de 45 minuttene bruker vi litt tid seff til å henge opp en bane med greps-dupeditter. Så leker vi oss. Og da mener jeg lek og moro. Vi prøver å gå banen vi har laget oss, vi henger litt i de ulike grepene, varierer mellom ringer, monkeybars, nun-chucks og kuler. Og det er jo her det geniale kommer inn. Du kan nesten gjøre akkurat hva du vil, bare du henger. Henging = trening. Så enkelt.

Til å begynne med vil du kanskje ikke føle at du klarer å henge så lenge, kanskje bare en 30 sekunder, men så vil du sakte men sikkert kunne øke til 1 minutt - og før du vet ordet av det så er du oppe i 1,5 minutter eller til og med 2 minutter. Begynn også med å leke deg i en vanlig monkeybar, etter hvert heng opp noen ringer å leke i (veldig mange senter har nå ringer og en liten rigg så man kan med litt oppfinnsomhet få til en liten ninjabane). Når du føler du er klar for det, kan du avansere til å putte inn nunchucks, evt kuler osv innimellom ringene og monkeybaren. Nå blir det stadig vanskeligere, men jeg lover deg den råeste lykkefølelsen når du etter hvert kjenner mestring på grepet gjennom banen din. Vær gjerne 2 stykker om du synes det er flaut å leke i apeting i stedet for det kjedelige A4 som alle andre gjør, når man er 2 så kjennes alt så mye mer naturlig ut. Og man får en fantastisk morsom venneøkt i tillegg.

Helene og jeg har nå etter hvert begynt å avslutte økten vår med litt kjernetrening, mens vi henger selvfølgelig! Vi henger i noe, samtidig som den andre kaster enten en medisinball eller yogaball til den som henger. Den skal man prøve å få tak i med bena. Knallbra og kjempegøy!

Siden hele dette innlegget startet hos Bjarte på Farm Ninja Challenge, så hører det med i dette innlegget å utfordre dere på hans tabataøkt. Den gir til sammen 5 minutter hengetid + 5 minutter planketrening. Still inn en tabataklokke på 30 sek arbeidstid og 20 intervaller, annenhver intervall tas i planke (30 sek) og annenhver intervall tas hengende dødt (30 sek). Lurt å ha 5 sek i pausetid i mellom for å rekke å bytte. Også glimrende å ta sammen med en venn, så man kan pushe hverandre og ha det mer gøy samtidig.

Dere hører at for meg går ordet gøy igjen i alle treningene. Det er viktig å ha det gøy på trening også. Trening skal gi det noe tilbake, og mine apeøkter gir meg alltid et stor smil om munnen. Men om jeg blir noen superstjerne så lenge jeg ikke setter alt i system…nei det blir jeg neppe ;)

KlemMari

 

IMG_1122.PNG
IMG_1112.JPG
IMG_1124.PNG

BAKKEN ER ÅPEN!!!

Mari Weider

Herregud for en følelse det var å komme opp i Marikollen igår. Supermann hadde sagt til meg at snøen var borte og jaggu du - mens andre venter på at bakken skal åpne hver vinter for slalåm, så venter jeg tålmodig (?) på at bakken skal åpne for intervaller hver vår! Og fra å være helt snødekt for ikke lenge siden, kunne jeg fryde meg over grus og sand hele veien opp igår. Om dagene er det så bissy at det for meg bare handler om å klare å holde hodet over vann og få pustet - og samtidig snike inn en økt her og der. Og igår meldte det seg en snau time mens lillegull varmet opp før fotballkamp - og mamma fikk akkurat nok tid til oppvarming, 4 x 4 i bakken og nedkjøring. Tilsammen 6,5 km og tidvis blodrøde visninger på klokka. Det er liksom det samme hvert år, Marikollen er nådeløs, men desto mer effektiv. Etterhvert skal 4 x 4 utvides til 6 x 4 og til slutt 8 x 4 med sandsekk de siste 4. Det blir lange dager i bakken da, men med EM i Dolomittene som årets store happening og etterhvert Åre i Sverige, så burde det legges ned masse tid i bakken min!

 

IMAGE.JPG

I går fikk jeg også ryddet enda mer og vasket igjen på plattingen. Den skal snart innvies med nye møbler og jeg gleder meg sykt. Men kanskje det viktigste - kosekroken min er atter ryddet i og alt stæsjet mitt er på plass. Idag blir målet å få opp alle nunchuckene mine så jeg kan øve enda mer på grep. Litt nunchuck, litt peg og litt hang-ups hver dag må også til nå fremover. Ninja-konk hos Bjarte om bare snaue 3 uker, og har ikke lyst til å gjøre meg selv helt til skamme! 

KlemMari

 

IMAGE.JPG

Fra tirsdagsøkta med Helene! Flere som har spurt meg om grepstrening i det siste så skal lage et innlegg til dere om det ❤️ 

600 meter sprint coming up!

Mari Weider

Det er 9 år siden jeg sto og ventet på Supermann på etappe 2 på Fjellhamarstafetten, 9 år siden han kom brølende rundt svingen «NÅ LØPER DU MARI!!» (aldri en kjedelig dag med han der...), 9 år siden sisteetappen sprakk så fært at nest-siste etappen løp sammen med han og pusha han i mål, 9 år siden vi tok plaketten med hjem som vinnere i MIX-klassen! Idag står vi på startstreken igjen, et ganske så solid toppet lag, og det blir utrolig spennende å se hvor på resultatlisten Team OCR Norway kommer. Vi løper mot sterke friidrettsløpere og det er dessverre lite hinder underveis, men blir gøy lell! Min etappe er egentlig nest sist med 600 meter...blir full sprint det...og 600 meter sprint er ikke til å spøke med. Løp 800 meter for 9 år siden og det var 200 meter enda verre, så blir veldig spennende. Kanskje jeg prakker den på Marcus i stedet 🤣

 

Stjerna mi skal også løpe, siste etappe på Fun-laget!!! Håper jeg rekker å se henne ❤️  Hvis noen har lyst til å heie på oss finner dere oss ved Mailund skole kl 19!  KlemMari

Stjerna mi skal også løpe, siste etappe på Fun-laget!!! Håper jeg rekker å se henne ❤️ 

Hvis noen har lyst til å heie på oss finner dere oss ved Mailund skole kl 19! 

KlemMari

Crazy greier!

Mari Weider

Herregud for noen kule treningsdager jeg har hatt sisten uka! Intervaller med fotballjentene der konkurranseinstinktet virkelig fikk kjørt seg mot treneren til Nora, tangering av den mentale sperren det er for meg å stille opp i et «løpeløp» som jeg kaller det! Skikkelig skumle saker! Fredagen fant jeg apehimmelen på sats Nydalen, for et vanvittig kult sted for oss som liker å ape og henge!

IMG_9254.PNG

Mandag hadde jeg apedate her med søteste Helene som skal debutere i WOX i Skien. Det uoffisielle målet må jo bli å holde de to meter lange bena og en styrke fra en annen verden bak meg så lenge som mulig, men det gjenstår å se. Hahaha syntes nesten synd på de to søte jentene som trente i samme område som oss, jeg tror de hadde en plan om å trene rumpe og ta kule bilder - vi derimot trente alt annet enn rumpe og tok desto kulere bilder ;) Og jaggu, når man er to tør man liksom å prøve nye ting, så mine to elskede Skitch-grep ble testet i roman rings - og DET GIKK!!!! Herregud så kult, neste mål er å teste de i monkeybar....pushe pushe pushe grenser! 

IMG_9373.PNG

Igår hadde Helene Harefrøken satt opp program til oss med pull-ups og utfall! Helt greit om dagen at det blir litt hver dag og ikke all inn. Kroppen er slite , mør og sår etter grep og pull-ups trening, men utrolig digg å kjenne at man blir litt og litt sterkere! 

Ikveld har jeg sagt ja til å bli med på noe som virkelig utfordrer hue igjen. Meld meg på ninja-konk med råeste folka så blunker jeg bare et par ganger, men dette sitter sååååå langt inne og jeg er egentlig livredd!!!!  

Ønsk meg lykke til og følg med på @ocrqueen på insta i ettermiddag! 

KlemMari

IMAGE.JPG

Dagens blodrøde 5 km!

Mari Weider

Mens alle andre (!) reiste til Stenungsund for å kicke igang hinderløpsesongen i Skandinavia, hadde jeg brått funnet ut at det tok nøyaktig 1 time og 11 minutter til Holmestrand. 9 mil, og den lille Leafen rekker ca 13 mil på denne årstiden. Fotballcupen til Nora var ferdig kl 1130, og Karoline skulle løpe 5 km i Holmestrand maraton kl 1430. Det regnestykket gikk finfint opp!  

Først ut var dog Supermann, som skulle forsøke å sette PB på 21 km. Siste gang han løp i 2009 var også målet under 1.30 - men dessverre er det fortsatt et mål som skal nåes! Vi får se hva 2019 bringer av flere halvmaratons!

 

IMG_9306.JPG

Hva gjaldt for min del var saken meget enklere, men desto større fallhøyde føler jeg. 5 km er en kort distanse i en løpers øyne og desto større «krav» til tidsplassering. Som jeg har sagt før er det skrevet sort på hvitt hva som anses som anstendige tider og når man på ingen måte er i nærheten av å være en rask løper øker fallhøyden ytterligere. Helt ærlig var jeg mer redd for å virkelig drite meg ut med store bokstaver idag, enn jeg har vært på noe annet løp. Men samtidig fristet det å løpe med jenta mi idag, vi er jo et team i år hun og jeg! 

Mitt motto er som vanlig - kan man ikke vinne skal man ihvertfall se smashing ut - i helt ny team-uniform!  Løypa var fin, sjø og bra utsikt, masse herlig publikum, blide løpere (!), liten stigning (23 høydemeter eller noe...) og en digg innspurt langs brygga. Klokka ble brukt til å følge med på kilometer og hastighet - og jeg registrerte kun med et halvt lukket øye at pulsen på ingen måte lå i en anstendig sone. For de som kan-seg-på-det så er pulsen også en god måleenhet for formen og dessverre er det bare å innse at med 16.43 minutter i sone 5, handler løping også mye om vilje...målet jeg hadde satt var ihvertfall ikke over 30 minutter, men en drøm var under 25, og med Karoline i mål på 24.32 og jeg noen meter etter, kunne jeg lettet synke sammen på brygga - 5 km på anstendig tid og ikke gjort skam på meg selv idag heller. Faktisk så er jeg litt stolt, jeg tror jeg kunne pushet litt til hadde jeg løpt alene - men fy søren så gøy det er å  være team med verdens beste jente ❤️ KlemM  

Mitt motto er som vanlig - kan man ikke vinne skal man ihvertfall se smashing ut - i helt ny team-uniform! 

Løypa var fin, sjø og bra utsikt, masse herlig publikum, blide løpere (!), liten stigning (23 høydemeter eller noe...) og en digg innspurt langs brygga. Klokka ble brukt til å følge med på kilometer og hastighet - og jeg registrerte kun med et halvt lukket øye at pulsen på ingen måte lå i en anstendig sone. For de som kan-seg-på-det så er pulsen også en god måleenhet for formen og dessverre er det bare å innse at med 16.43 minutter i sone 5, handler løping også mye om vilje...målet jeg hadde satt var ihvertfall ikke over 30 minutter, men en drøm var under 25, og med Karoline i mål på 24.32 og jeg noen meter etter, kunne jeg lettet synke sammen på brygga - 5 km på anstendig tid og ikke gjort skam på meg selv idag heller. Faktisk så er jeg litt stolt, jeg tror jeg kunne pushet litt til hadde jeg løpt alene - men fy søren så gøy det er å  være team med verdens beste jente ❤️

KlemM

 

IMG_9317.JPG
IMG_9326.JPG
IMAGE.JPG

Trener du hver dag??

Mari Weider
 • hvor ofte trener du?

 • trener du hver dag?

 • du er den jeg kjenner som trener mest

For meg er dette veldig rare spørsmål, for meg er trening en like naturlig del av livet som å spise. Jeg føler ikke at jeg trener i nærheten av det jeg selv kunne ønsket meg, og i likhet med mange andre (regner jeg med) følger jeg ivrig med på alle de som trener mye mer enn meg og som i line øyne får til så uendelig mye mer. Men - vi er alle forskjellige og med forskjellige muligheter og jeg er uendelig takknemlig for det jeg får til.

Det grenser antagelig over til det maniske tidvis, jeg ser den - for det evige spørsmålet er alltid “Hva skal jeg trene i dag?” Og er det en dag uten trening, så kjenner jeg rastløsheten river litt. Eller ikke egentlig, fordi jeg vet og kjenner inderlig godt at kroppen trenger hvile også, og disse som kan seg på det sier at hvile er kanskje den viktigste treningsøkta. Gårsdagens vake mellom to nattevakter + årsmøte i teamet ga meg en glimrende unnskyldning for å hvile en sår kropp, og det nærmeste jeg kom trening var massasjeputa mi 10 minutter før jeg dro på jobb. Men rumpa mi trenger sårt den oppmerksomheten, så jeg godtar det som dagens økt ;)

Så langt har denne uka vært perfekt, jeg har fått kjørt intervallene mine, jeg har fått trent styrke + rehabøvelser, hatt min ene must-do “langkjøring”. Jeg setter langkjøring i gåsetegn fordi det i mine øyne ikke defineres som langkjøring, jeg har enda ikke lært meg å ikke telle økter i tid og ikke avstand, så jeg blir like skuffet hver gang over å se hvor kort jeg faktisk løper når jeg løper “langt”. Men jeg har fått tuktet inn i hodet at det er tiden og pulsen jeg skal følge så da får jeg vel gjøre det da.

Helgen står for døren og de evige spørsmålet er jo hva som skjer…frihelg, fotballkamp, bursdagsfeiring - det er alltid nok av ting som skal skje - men jeg mistenker at slalåmkjøring for kidsa ikveld frigjør et par timer til trening til mor og far, så er det vel opp til supermann hva som skjer. Fotballkamp lørdag = ca 45 minutter til rådighet for mor = 45 minutter med egentid. Og søndag…tja vi får se…kanskje lokker oslo og sol, kanskje lokker skogen, kanskje lokker klargjøring av plattingen så vi endelig kan flytte litt hinderløpstrening ut.

En ting er sikkert - jeg skal nyte frihelgen, spise sjokolade, indisk mat og drikker vin! Håper du også skal nyte din helg!

KlemMari

IMG_1271.JPG

Vær så snill...gi meg sommer igjen snart!!! 

Ukens program!

Mari Weider

Etter forrige ukes rotterace av en uke, tenker jeg denne uken også trenger litt planlegging. Jeg får helt åndenød av det tempoet alt går i nå, og som jeg sa til Supermann - i år må jeg bare gjøre så godt jeg kan, tiden strekker ikke til, jeg får ikke trent, hvilt eller gjort som jeg vil. Og da får resultatene bli som de blir…men jeg skal prøve så godt jeg kan:

 • Mandag:

Intervall 400 meter med 100 meter sandsekkløping i pausene x 10 drag

 • Tirsdag:

Double trouble med treningsdate hos verdens beste Silje Mariela (herregud ENDELIG!!!) og så enten løpetur ute eller enda mer styrke med Helene-min

 • Onsdag:

Langkjøring ute + styrke med Karo på kvelden

 • Torsdag:

Årsmøte med verdens beste team = trimming av lattermusklene og en etterlengtet pause

 • Helgen - still to be announced…enten svisj svosj på fjellet eller rolig langkjøring ute her hjemme i sola + enda litt mer hinderløpstrening (Hinderskogen???)

Ser jo bra ut dette? Husarbeid…aner ikke hva betyr - kanskje en maratonøkt med å bytte sengetøy???
KlemMari

Go go go!!! 

Go go go!!! 

Dagens Spartan-økt

Mari Weider

Utfordringen min innen trening nå er å finne økter som både utfordrer og bygger opp Karoline, og som samtidig gir meg god nok trening. Løsningen er jo egentlig såre enkel - lag enkel men effektiv trening fokusert på det vi skal. Planen i dag var egentlig løpetur ute, men vi sliter fortsatt med smerter i benet til Karo, så hun nektet og ville heller på Sats. Trene skulle vi enten hun ville eller ikke, det var dealen fra fredag. Så da måtte mor raskt lage en ny plan i hodet - og den planen måtte igjen endres da vi kom på sats og jeg fant ut at det selvfølgelig måtte være løpetime akkurat da vi kom… Men igjen - det enkle er ofte det beste:

Oppvarming:

meg - dynamisk tøying for å forberede hamstringen min

Karo -  legghev på step for å varme opp foten hennes

IMG_8725.JPG

4 runder med

 • farmers walk 12 kg (karo) og 24 kg (mari) i hver hånd

 • 10 burpees

IMG_8727.JPG

Kort, effektivt og vi fikk begge både svetteperler i panna og pump i underarmene

Styrkeøkt med fokus på Spartan sprint

 • gående utfall med kettlebell over hode

 • atlascarry (24 kg)

 • hang-ups

 • hoist (20-25 kgs vektskive knytt opp i tau)

 • nedtrekk

 • skulderpress med kettlebell

 • partner-coreøkt med 3 kgs ball

IMG_8729.JPG

Hele økta var ferdig på under 90 minutter, og fordi vi hele tiden jobber sammen, men kan ta separate vekter blir det like bra økt for begge to, sosialt og gøy! Helt perfekt!

Og i morgen blir det 400 metere på friidrettsbanen kombinert med 100 metere med sandsekkbæring - tenker jeg gjør susen for blodpumpa!

KlemMari

IMG_8731.JPG

Skal du bli med og løpe en tur fredag kveld?

Mari Weider

Spørsmålet kom Seff fra Supermann torsdag kveld. Etter en helt latterlig travel uke med 4 nattevakter, årsmøte, kids som skulle hit og dit + en treningsøkt med Helene-min som hadde fått meg til å vralte som en høygravid purke i 3 dager. 

«Ikke snakk om!» sa jeg

»nei...du skal vel slappe av litt... 

»nettopp!»  

Så var den diskusjonen ferdig... 

Helt til fredagen kom. Jeg våknet opp og var klar for familie kos med høy kosføring. Jeg hadde vært i butikken på vei hjem, kjøpt jordbær, mango, tacokos, smågodt, sjokkis - og vinen var klar i hylla. 

Så... 

»mamma, kan vi stå på slalåm ikveld?» 

Og... 

»kan Christina komme på besøk?» 

.... 

ja, men så - løpetur da...fredag kveld fra Skjetten til Fjerdingby, 10 usle km i banken, men 10 km er mer enn 0 km, og med supergod samvittighet kunne jeg legge meg på sofaen for kosefredag - dog ganske sent...men sent er også bedre enn aldri! 

Ha en deilig helg alle sammen! 

KlemMari

 

IMAGE.JPG

When too much is too much!

Mari Weider

Etter at den totale gangsperren fra Mallorca har gått over til kontinuerlig murring i hele kroppen var det på tide å komme igang igjen. Tirsdag ble en deilig date med Helene-min! Er alltid så godt å være sammen med henne, umulig å ikke smile og le så i tillegg til styrke økta vår hadde vi også 45 mins med styrke på lattermusklene:

- mark i serie opp til 70 kg (tungt nok for hamstringen min nå) 

- gående utfall med kettlebell over hode

- chins

- skitch 2.0 trening  

- Bjartes heng/planke challenge

 

IMG_8279.PNG

Gårsdagen var det verre med...etter 4 timer søvn, foreldresamtale, husvask og middag - tenkte jeg det var en god ide med en roooolig langkjøring. Og de av dere som har løpt langkjøring med meg vet at det går rolig!  

Nora og jeg gjorde oss klare - fotball + langkjøring - blir møtt av sludd og snø og ca 10 cm med slaps på veien. Vanligvis er det Nika som drar meg, i godt driv med ørene lagt i fartsretningen - igår var det jeg som dro henne. Ørene fortsatt bakover, men nå mer sånn «er dette virkelig nødvendig??» Jeg må innrømme at jeg stilte meg det samme spørsmålet - seriøst - hvem drar frivillig ut i mørket, kaldt og vått - bare for å more seg med å samle flest kilometer på Strava!! Altså...

 

IMAGE.JPG

Enda godt man har vanntette in-ears så slipper man å bekymre seg for det! 

Planen igår kveld var å kose seg med et ørlite (!) glass vin mens jeg pakket til fjellet - istedet ble det fosterstilling under ullteppet sammen med en iskald Nora. Var ikke noe mindre slaps på fotballbanen visst... Et tappert forsøk på å komme seg på bena etter at jentene var i seng, ble raskt nedstemt av en kropp som sa «nei takk - gå og legg deg!» Så vin, fjell og pakking får bli idag - igår ble lyset slukket før 2230...og ingen protesterte, hverken bikkja, magen min eller huset - som endelig var gullende rent igjen. 

KlemM

IMAGE.JPG

En som gleder seg til mindre vann i gata

98% smertefri...igjen!

Mari Weider

På vei hjem fra Mallorca og da jeg dro ned hadde jeg 3 mål for turen: 

1 - kvalifisere til Spartan EM i Dolomittene 2019

2 - pall i agegroup med Linda Pilerud  

3 - ha det gøy! 

Nå reagerer dere kanskje allerede på at «ha det gøy» kommer som mål nr 3...men fakta f*en er at nivået nå har blitt så høyt, både i Elite og alder (har lært et nytt begrep av OCR podden - «sandbagging» som vil si at de som er gode nok til å løpe elite, dropper til alder for å skinne på pallen), at å ha det veldig gøy akkurat når man løper er ikke helt på G. Jeg visste allerede før starten gikk at dette kom til å  bli beinhardt, så jeg gikk hardt ut, lå som nr 1 da vi rundet første svingen, og jeg merket meg bare ubevisst at hamstringene mine spilte på lag og jeg kunne virkelig lange ut! Jeg visste jeg måtte pushe i alle bakker, enten løpe der det var mulig eller hufse hardt i de bratteste bakkene - og bakker var det nok av! Fra ifjor hadde de snudd hele løypa opp ned så vi startet med 3 brutale topper, og ditto brutale utforbakker!

FullSizeRender.jpg

De første kilometerne gikk det bra, jeg bølget frem og tilbake med svenskene, hufset bittelitt kjappere i bakkene, men litt tregere på flatmark, kløna litt på atlaskulen, forsøkte å forsyne meg med en mannekule - og måtte lete litt etter den røde damekula. Videre til sandsekkbæring, kom bak ryggen til Malin Johansson men kom ikke forbi pga smale stier, slackline var en fryd, acet lett og løp jublende forbi Pia Kind som hadde fallt av. Så ryggen på Linda langt der fremme og var fortsatt optimistisk, småjogget opp bakkene, raste utfor, holdt pusten på de smale, svingete stiene med piggtråd, excuse me for å å løpe forbi guttene vi hadde tatt igjen. Så...olympus! Jeg roet ned farten, gikk inn mot det forhatte hinderet, trakk pusten dypt, kjente med skoene på platene - det var glatt, skoene var fulle av det tørre støvet. Spyttet på hendene og forsøkte å få litt fukt under skoene, kom et par meter, så glapp skoene, ble hengende og forsøkte få opp knærne. Men takket være korte løpetights og 20’grader og sol var jeg glissvåt av svette. Kjente dette ble tilnærmet umulig og lot ubeskrivelig skuffet Olympus vinne over meg nok en gang. Jeg så Linda og Pia forsvinne mot piggtråd, høy vegg og veien videre mot mål. Jeg visste at skulle jeg nå pallen måtte jeg løpe perfekt. Det var 3 hinder som kunne stoppe meg, jeg hadde forsert slack line, men olympus tok meg - og enda var spydet igjen. 30 burpees - men hvor var kamera? Jeg spurte de frivillige, de skjønte Seff ikke hva jeg spurte om, hadde de seriøst sluttet med det??? Da visste jeg også at de færreste tar 30 burpees og motet sank enda mer. Selv ved å løpe et perfekt løp er det vanskelig å vinne med juks i puljene! 

IMG_8145.JPG

Men jeg har også lært at man må prøve å tvinge de tankene ut av hodet. Veien videre var litt hardere, drømmen om pallen var borte men fortsatt gjensto topp 10 som mål. Når man løper frem og tilbake med folk prøver man å se alder, og det er jo strengt tatt umulig. Man kan anta at noen er sånn ca i samme alder... mer bæring, bring it! Kjetting opp bratt bakke i stekende sol - så varmt, så hardt men jobbe på. Utfor løping ned til mer bæring, tømmerstokk - lett jogg! Så - hva kommer - twister - OMG! Den er her, jeg liker den, den er utfordrende, beinhard men morsom! Men 3 seksjoner! Det har langt, i Spartan VM var det 2 seksjoner. Jeg tørker hender, puster, fokuserer - kommer lett forbi første seksjon, overgang til andre - elegant - forbi seksjon 2 - ny overgang - nesten elegant - seksjon 3, lett kløning, får feil rotasjon og 3 grep fra bjella var det bare å bite i støvet. 30 burpees! Såååå irriterende - og der kommer nr 7380! Ser ut som en dame på min alder, faller ned, begynner på sine 30 da jeg har tatt 11 - og løper avgårde likt som meg!! Altså - enten er hun verdensmester i burpees - eller så er jeg meeeega treg. Det koker over og jeg kjefter avgårde på henholdsvis engelske (som hun Seff ikke skjønner) og spansk. Neste hinder er monkeybar med en twist, som jeg acer og hun faller ned av - vel Karma is a bitch!!! Men jeg vet jo at hun jukser så tramper avgårde mens jeg fortsatt freser, « treintai Burpees» og løper videre. Ohhhh gjørmegraver - på tide å ha det litt gøy! Vi er nære mål, jeg tenker nå får det bare gå som det går - jeg vil ha det gøy! «Are you ready?» roper jeg til fotografen på toppen, han gir tommel opp og jeg tar sats og hopper med et megaplask i vannet! Alltid drømt om å ha et kult gjørmebilde!!! 

FullSizeRender.jpg

Get your smile Back on the face!  Musikken pumper nå fra stadioen, en bratt bakke, opp til spydet - mitt staller inn mot The Halloween man, og jeg må tygge støv igjen! Nr 7380 setter sitt og jeg må bare innse at hun når mål før meg. Ned mot mål, en liten tåre i øyet da jeg plutselig kjenner igjen veien jeg løp på ifjor da Nora kom og møtte meg! Lille dokka mi, i hodet mitt hører jeg stemmen hennes «kom igjen mamma!». Nede på eventområdet venter Marie og Supermann på meg, bare bøtta igjen nå opp murbakken. Sukk...og en liten svingom på toppen da, så hoist, tau og under bilene, gjennom vannet og over slipwallen - og endelig - forsøker på en ny vri over firejumpen :) får se hvordan det blir🤞🏻Klem i mål av Supermann, venter på Helle og Helene som kommer noen minutter bak meg. Spent sjekker vi tider og jeg kan lettet konstantere at jeg endte på en 7.plass og vel kvalifisert til EM. Knallharde forhold, fantastisk rå damer å løpe mot + dessverre fusk. Og - man kan seriøst ikke samle på burpees ønsker man et bra resultat!!! Skjerpings Mari! Men the good news - nesten 13 km løpt, null vondt i hamstring, null vondt under foten - kun plaget av vannblemme under begge føttene siste kilometer - men det er bagatell!

IMAGE.JPG

Og når man i tillegg har en privat Sherpa som bærer en stakkar rundt ❤️ 

Mallorca leverer igjen, et fantastisk løp, deilig natur, deilige stier og utfordrende terreng og et beinhardt dameheat i alder 40-44 år. De eldste er fortsatt best 👊🏼  Men det er bare å konstantere at nivået i 2019 blir beinhardt å kjempe mot!!

Nå er det bare hjem og jobbe videre med det man så inderlig godt vet man må jobbe med! 

klemMari

 

IMAGE.JPG

As good as it gets!

Mari Weider

Nå har det vært mye negativitet her inne på bloggen, men jeg må innrømme at det kan ikke alltid være glam og glitter. De siste to månedene har vært preget av små baby skritt,  gedigne frustrasjoner, diskusjoner om soner, fart, hvile og aktivitet. Det har vært timesvis med smerter og enda mer frustrasjon - men den som gir seg er en dritt og endelig føler jeg at jeg er så klar som jeg kan få blitt til å møte hard motstand på Mallorca. Pallen er nok dessverre ute av syne - men på den annen side - vi skal gjennom endel Lotto-hinder, i hinderløp kan alt skje, hvem får stang inn på spydet, hvem kommer seg over slack line og hvem kommer seg forbi den så enkle men likevel så sketchy balansen kombinert med sandsekk? Hvem har en god dag og hvem har en dårlig dag. Uansett er det spådd sol, Helle-min kommer fra Trøndelag, Marie fra Stavanger og Adna fra Jessheim (!) - Jade kommer fra Uk - så med andre ord - dette blir en god helg!

 

Gårsdagen ble godt brukt og jeg fikk inn to deilige økter - først Supermann sine bakkeintervaller som ga meg uanstendige minutter i sone 5 men dertil mer mestringsfølelse også.  

Gårsdagen ble godt brukt og jeg fikk inn to deilige økter - først Supermann sine bakkeintervaller som ga meg uanstendige minutter i sone 5 men dertil mer mestringsfølelse også.  

IMG_7707.PNG

Elsk på fine hauger! 

På kvelden fikk jeg lagt inn en kjapp styrkeøkt med enkel med effektive øvelser: 

- lett strakmark/fronthev skuldre

- lett mark - 50 kg

- utfall/kjerne  

- apelek

- Bjarte sin 10 mins tabata: 

Denne er faktisk helt genial, lastet kjapt ned en tabata timer, stille inn på 20 reps med 30 sek arbeid. Annenhver øvelse er 30 sek heng/30 sek planke. 5’sek i mellom for å komme seg opp og ned. Tilsammen får man da 5 minutter grep og 5 minutter kjerne. Genialt - takk Bjarte! Nå er det ikke noe mer grep før helgen, ikke noe mer harde intervaller - og ikveld kommer Martin for å fikse kroppen litt.

KlemMari

IMAGE.JPG

You’ll know at the finishline

Mari Weider

Om nøyaktig en uke håper jeg i det minste sola skinner og at det er litt varme på Mallorca. Værmeldingene er litt ymse så jeg krysser armer og ben her! Målet med løpet er hovedsakelig å kvalifisere til Spartan EM i Dolomittene i juli, men jeg kan jo ikke annet enn å  være ærlig å si at pallen er jo alltid en drøm. Dog denne gangen blir det nok med drømmen, som coach Diezel alltid sa i «gamle dager» - du vet plasseringen din når du står på startstreken. Da vet du hvem du skal løpe mot, og dessverre allerede nå har jeg fra sikre kilder at det kommer to maskiner fra Sverige i tillegg til min kjære Linda. Så jeg er redd pallen blir dekorert i blått og gult i år altså. Men så var det målet om å ha det gøy da - og målet om å klare flest mulig hinder. Vi får se om jeg fortsatt er venn med Olympusen, om slackline vil gi 0 eller 30 burpees, om balansen er like utspekulert som ifjor, om spydet blir stang inn eller ut - og ikke minst - hva slags multirigg møter oss rett før mål??

IMG_8978.JPG

Supermann spurte meg igår hva slags treningsplaner jeg har for helgen - akkurat nå er jeg litt umotivert må jeg innrømme, men å fått i havn bakkeintervallene hadde jo vært gull - og i verstefall bare noen lette kilometer med Karoline. Neste uke blir fokus bare lett styrke, grep, tøy og bøy og noen raske (!) intervaller på mølla på tirsdagen.  

KlemMari

IMG_6970.JPG