OCR Norway

Camilla Slåtsveen

Mari Weider

Altså...nivået blant atleter i Norge har seriøst bare skutt i været i år! Stadig vekk dukker det opp nye mennesker som leverer rå prestasjoner. Og ved Tough viking i Stockholm rocka denne dama! Og at hun startet med hinderløp ifjor kan man nesten ikke skjønne. Allerede kvalet til elitestart i både EM  og VM er en rå prestasjon - og jeg gleder meg sykt til å følge henne videre. Og nesten det kuleste - godt forbi 20 årene og med barn. Beviser igjen at alt er mulig bare man vil nok og prioriterer rett!

Kos dere md denne råtassen!

 

Fortell oss litt om deg og din treningsbakgrunn.

Jeg heter Camilla Slåtsveen, 32år datter på 2,5år og med Lasse Wallin som også er medlem Team OCR Norway.
Bor nå på Kløfta men opprinnelig fra Strømmen, jobber på hovedkontoret hos XXL Sport og Villmark på Alnabru.
Alltid vært aktiv innenfor trening og friluft, men det er først for ca et år siden at jeg satte i gang for fullt.  
Jeg har drevet islandshest siden jeg var liten og var aktiv innen for konkurranse ridning, litt fotball ved siden av, og generelt mye variert trening. Oktober 2013 avlivet jeg hesten min og det falt naturlig å prøve å få barn med min samboer.
November 2014 kom Linéa Isabelle og jeg begynte etter hvert igjen med mer trening, fotball og prøvde meg litt på innebandy.
Etter en halv sesong innebandy skadet jeg leddbåndene i knær og jeg fant ut at jeg heller ville droppe fotball og innebandy for ikke åødelegge knærne helt.


Hvordan startet du med hinderløp og hva var din første hinderløpsopplevelse?

En gjeng fra jobben skulle starte Tough Viking i juni 2016 og jeg ble satt opp som reserve på laget hvis de ikke fant en erstatter, erstatter ble funnet og jeg ble ikke med.

(heldigvis, ellers er det ikke sikkert jeg hadde blitt med igjen for jeg viste ikke hva jeg ville gått til, hahaha)
De utfordret meg videre med at jeg måtte prøve å starte Toughest i september 2016.
Jeg dro opp for å se på Tough Viking og det så utrolig kult ut, dette ville jeg prøve så jeg bestemte meg for det! Skjønte jo fort at min treningsform måtte opp til et nytt nivå selv om jeg var ok trent, for dette så sinnsykt tøft ut!

 

Jeg tok kontakt med en PT på Condis Lørenskog, sa jeg hadde lyst til å starte Toughest i Oslo i september 2016, og trengte hjelp til hva jeg skulle trene på.

Kjøpte 10klipp og han hjalp med meg med diverse teknikker i monkeybar, klatring i tau osv.

I mellomtiden så jeg at det var et løp som het Viking Race på bare 5km i august 2016 så fant ut at jeg kunne prøve meg på det først for å være litt forberedt på Toughest.

Løpet var veldig moro og jeg storkoste meg selv om det var mye bakker og jeg ble litt sur av å stå i kø på fler av hindrene.
Jeg fikk en utrolig mestringsfølelse etter løpet, og da var det gjort.
Jeg var bitt av hinderløpbasillen!

Hvilket løp og hvilke hindre har vært de mest utfordrene?

Jeg merket etter Viking Race at jeg måtte trene mer på løping og spesielt terreng og bakkeløp, fy søren så mye bakker det var der! Ettersom alle hindrene gikk fint så var det løpingen jeg tapte mye tid på.
Jeg var kun vært med på 3 hinderløpskonkurranser i 2016 (Viking Race, Toughest og Trolljegerne i Bergen) og nå i år har jeg vært med på MudRun og Tough Viking i Stockholm.

Hva har vært ditt mest minnerike hinderløp øyeblikk?
Fram til helga som var, var det Toughest hvor jeg startet alene, klarte alle hindrene og fikk en 44plass, men nå må jeg nesten si Tough Viking selv om jeg deisa i bakken som en elefant på «rope Walk» riggen.
Her vant jeg aldersklassen min og fikk en 10plass overall og dermed kvalifiserte meg til EM og VM!

Hva har vært ditt mest utfordrene hinder?
Kombinasjonsrigger med blant annet rope walk, nunchaku grips, sånne kuler osv.
Så må jeg trene mer på peg board og Cliffhanger.
Jeg er rett og slett for tung i ræva og svak i arma enda for slike hindere og må trene mye mer!

Hva er dine tanker rundt hinderløpmiljøet og sporten?
Fy søren for et godt miljø og for en morsom sport!
Første gangen jeg så Team OCR Norway var jeg sikker på at dette var for de aller beste og ikke noe for meg.
Etter hvert fant jeg profilen på facebook og Mari på instagram og så at dette var noe for alle og tok steget og meldte meg inn, og har ikke angret siden! For et fellesskap med gode folk!

Jeg tror også at den varierte treningen man får igjennom hinderløpssporten passer meg veldig godt!

Hva er ditt råd til nybegynnere?
Jeg føler at jeg fortsatt er nybegynner selv og prøver å suge til meg alt av tips og informasjon der jeg kan.
Men tips måtte vel være å trene mye løping og generell styrketrening av hele kroppen kanskje litt ekstra i overkropp og grepsstyrke.
Så syns det også er viktig å ha det moro, kos deg med treningen finn på mye sprell.

Hvordan ser din trening ut?
Den varierer veldig fra uke til uke, det er litt logistikk med å være småbarnsmor og ha en samboer som ønsker å trene like mye som meg.
En typisk uke er 3 løpetreninger: en intervall, en “langkjøring” (som er 10km for meg) og en økt på 6-8km.
2-3 styrkeøkter: somregel 1 kettlebell time på Condis og 1-2 styrke økter i kjelleren med høy puls og intensivitet.
Vi laget oss treningsrom når vi flyttet til Kløfta og det har hjulpet mye med logistikken og spart oss endel tid i hverdagen.
Jeg prøver også å få inn litt trappeløp og bakkeløp av og til.
Ellers går jeg tur på morgenen ca 40 min med hunden, i vinter var det med vektvest og dekk på slep (stjelt tipset fra Mari) nå etter snøen gikk har det bare blitt med vektvest.
Vi har også fått byggetegninger til riggen til Mari som vi skal bygge i hagen nå fortløpende, da skal det bli mye mer trening rettet mot hinderløp og mine utfordringer der.

 Hva er ditt beste hinderløpsutstyr og hvorfor?
Treningsrommet i kjelleren, etter hvert riggen i hagen og ellers føler jeg gode sko også viktig for grep i hinderløpsbanen og i terrenget.

Hva er din inspirasjon og motivasjon?
Fellesskapet og all variasjonen i treningen, så syns jeg det er veldig moro at min samboer også har begynt.
Syns det også er veldig moro å se vår datter på 2,5år henge rundt i diverse benkeplater, hyller, gardiner osv, til min store skrekk der jeg plutselig ser hun henger rundt på egenhånd, så blir nok en liten apekatt av henne også etterhvert.
En liten OCR familie satser jeg på!
Jeg har også meldt meg på i en haug av løp dette året så det er jo en stor motivasjon i seg selv. Så er jeg jo spent på om jeg tørr å ta steget til å melde meg på EM og VM i år!