OCR Norway

Johan Ingemarsson

Mari Weider

Endelig - ukens atlet igjen! Og jeg lovte dere at jeg hadde noen godsaker på lur! Denne fyren her møtte jeg vel første gangen sånn at jeg husker det ordentlig godt på EM i Nederland. Besvikne hadde vi skiftet tøy - uten armbåndene våre - og så kommer Johan tuslende. Smilende. Vi delte noen fraser, og så "hvordan gikk det?" Bra...Johan er en utrolig jordnær og beskjeden fyr, men armbåndet...jo det var han nok stolt av. Og med det rette, for EM var virkelig en maktdemonstrasjon i fjor. Etter det møtte jeg stadig Johan hos Bjarte, jeg møtte han på ulike løp - og en dyp respekt grodde frem. Johan er vel det vi kan kalle en ekte atlet, mange kaller seg atleter, idrettsfolk og elite - men Johan er en av de få ekte eliteutøverne våre i Norge. Ja for jeg kaller han litt norsk selvom han opprinnelige er svensk. Problemet er bare at det gjelder ikke når man bor i Norge ;) I tillegg til at Johan er en dyktig atlet, er han også en rettferdig, en fornuftig og en utrolig snill fyr. Han er en man umiddelbart liker, og som sagt en mann jeg har stor respekt for.

I år har han et tight program, han skal løpe Toughest, men han er også godt i gang med Strong viking elitetouren, og som forventet gjør han det meget bra. Han har alt vært på pallen på Strong viking, og på Farinato race i Spania. Det blir utrolig spennende å se hva sesongen bringer til Johan, og jeg håper du vil bli like inspirert av å lese om han som jeg ble.

Kos dere!

Fortell oss litt om deg og din treningsbakgrunn.

Jeg heter Johan Ingemarsson, er 27 år og kommer fra Sverige. Til daglig jobber jeg som Country Manager for Treningskjeden Actic som har 25 treningssenter rundt omkring i Norge. Så det blir mye reising da jeg også sitter med i ledergruppen for hele Actic som har 170 treningssenter totalt i Norge, Sverige, Finland, Tyskland og Østerrike. Akkurat nå bor jeg med min samboer i Vøyenenga utenfor Oslo men siden jeg flyttet til Norge i 2010 har jeg bodd både i Lillehammer, Oslo og Hønefoss.
Trening har alltid vært min store interesse. Når jeg var liten spilte jeg både fotball, innebandy og ishockey. I tillegg prøvde jeg mange idretter som løping, bordtennis og friidrett. Jeg har trent omtrent 10 økter i uken siden jeg var 15 år gammel. Da startet jeg også med styrketrening og har trent det regelmessig siden da. Jeg har også gjennomført En Svensk klassiker(Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen og Lidingöloppet) og pleier å gå Birken på ski.

Hvordan startet du med hinderløp og hva var din første hinderløpsopplevelse?

Sommeren 2014 foreslo en venn av meg at vi skulle løpe Superior Race i Stockholm. Jeg hadde aldri hørt om hinderløp før men syntes det var veldig moro. Jeg kjørte også Tough Viking i Stockholm og Toughest i Oslo i 2014 men alle disse var sammen med venner så jeg gikk ikke for noe topplasseringer. Selv om jeg tenkte en del på hvordan jeg hadde gjort det hvis jeg hadde prøvd med mot eliten.
Sommeren 2015 meldte jeg meg på Toughest 24h Xtreme på Solvalla sammen med 3 venner. Mest fordi det var en kul utfordring. Vi kom på 5:e plass totalt. Noen dager etterpå så jeg en diskusjon inne på Facebookeventet angående hvorvidt de som kom på 6:e plass hadde kvalifisert seg til VM da laget som kom på andre plass var et mixed-lag. Jeg hadde ingen anelse om at det fantes VM i OCR men da jeg skjønte at jeg var kvalifisert så måtte jeg jo bare reise. Samtidig hadde jeg kommet meg for å prøve med i Styrkeløfting (Knebøy, Benkpress og Markløft) hvor jeg trente for å klare 500 kg totalt. Så jeg dro til VM uten noe særlig med løpetrening og uten å ha vært med på en eneste individuell konkurranse uten å ha løpt sammen med venner. Det endte med 27:e plass i min aldersgruppe og det var da jeg skjønte at jeg måtte satse videre på dette med hinderløp.

Hvilket løp og hvilke hindre har vært de mest utfordrene?

Det tøffeste løpet er helt klart Toughest 24 h Xtreme. Å være våken i 24 timer og løpe over 50 km med 500 hindere var veldig krevende.

Hva har vært ditt mest minnerike hinderløp øyeblikk?

Vanskelig å velge, men VM 2015 i Ohio var en utrolig kul opplevelse. Idrettsarrangementer i USA pleier å være råe og det gjaldt også her.

Hva har vært ditt mest utfordrene hinder? 

Jeg synes Dragons Tail er fryktelig slitsom. Der er et hinder hvor du skal klatre langs et tau som henger vannrett over bakken. På EM var dette hindret ekstremt langt og jeg måtte ta pauser et par ganger og bare henge på veien over.

Hva er dine tanker rundt hinderløpmiljøet og sporten?

Det er helt utrolig hvor mye folk gir av seg selv og støtter hverandre. Jeg har fått ekstremt mange nye venner fra hele verden gjennom denne sporten og det er det samme uansett hvor du reiser. OCR-ånden er lik overalt. Jeg er jo også med i arrangementsgruppen for Bootcamp Hønefoss som arrangerer Bootcamp Survivor/Chicken Race og stå på viljen hos Stig, Annika, Heidi, Kari, Berit, Marius, Peter og alle andre er beundringsverdig. De legger ned mange timer for at andre skal ha det gøy. Det vet jeg at mange andre også gjør.

Hva er ditt beste hinderløpsutstyr og hvorfor?

Mine egne nunchakugrep som jeg bygget. De følger ofte med i treningsbagger slik at jeg kan trene litt ekstra greps styrke på treningssentret.

Hva er ditt råd til nybegynnere?

Meld deg på et løp slik at du har noe å trene mot. Det er alltid motiverende å ha et mål. Hvis man bare trener fordi man må så blir det fort kjedelig.


Hvordan ser ditt treningsopplegg ut?


Siden i fjor har jeg skaffet meg en Performance Coach som heter Andreas Angeltveit. Han er spesialisert på OCR og Triathlon. Han legger opp treningen min som siden januar har vært ca. 60-80 km løping i uken og to økter med styrke. I tillegg spiller jeg innebandy og gikk både Marcialonga og Vasaloppet så det har blitt litt trening der og. Jeg trener også med PT på Actic hvor jeg fokuserer på mobilitet og jeg ruller på foamroller og tøyer ca 10-15 minutter hver dag.
Andreas har tatt min trening til et helt nytt nivå og jeg kan virkelig anbefale å ta kontakt med han. Jeg har kun hatt 4 hviledager i hele 2017 og det har vært fordi jeg ble litt forkjølet en uke i januar. Det høres litt ekstremt ut men han har lagt opp treningen utrolig bra og jeg har ikke følt meg spesielt sliten noen gang.

Hva er din inspirasjon og motivasjon?

Jeg elsker fremgang og utvikling uansett om det gjelder trening, jobb eller privat. Det driver meg fremover hver dag. Folk spør ofte hvordan jeg rekker en jobb jeg legger 50-60 timer i uken på samtidig som jeg studerer 50 %, trener 10 ganger i uken og har samboer. For meg er det enkelt, jeg prioriterer. Jeg er aldri ute på byen, jeg ser ikke på TV, jeg står opp tidlig hver dag og har ingen barn eller andre spesielle interesser. Så er det klart at ettersom min samboer Louise også driver med hinderløp så gjør vi mye sammen. Eller hadde jeg måtte prioritert annerledes.
Så elsker jeg å konkurrere. De som kjenner meg vet at jeg er et veldig konkurransemenneske og jeg vil alltid vinne. Det er ikke tilfeldig at jeg planlagt over 40 løp i 2017