OCR Norway

Hege Jeanette Henriksen

Mari Weider

Ukens atlet er en ordentlig råtass! Denne jenta kommer vi definitivt til å se mer av. Hun har rolig på sidelinja jobbet seg opp til flotte plasseringer og rå prestasjoner i år. Hun har deltatt på flere hinderløp, og ikke minst 24 timers løpet på Bislett nå for et par uker siden. Undertegnede måtte bare ned og heie litt, og det manglet ikke på sprut og godt humør her nei. Det som kanskje kjennetegner Hege er et enormt humør, ståpåmot og dedikasjon! Hun har satt seg mål og beviser gang på gang at hardt arbeid og rett fokus gir resultater!

Watch out for her kommer ukens råtass!

 

...nyervervet OCR atlet...

Men ikke ny som idrettsentusiast! 

Jeg har drevet med alt fra dans til løping og veldig glad i ski og fjell. Fikk mine første slalomski da jeg var 4 og tilbrakte 17 mai på topptur til gaustadtoppen i år :-) 

Danset ballett i 10 år, for så å hoppe rett inn i basket miljøet, der jeg var med å vinne juniormesterskap flere år på rad. 

Allerede da var jeg veldig opptatt av løping og har løpt min kvote løp, men aldri helt funnet min greie før nå.

Dette året har jeg løpt alt fra trappeløp, til bakkeløp og halvmaraton til mitt siste store løp 24 timer på bislett - som jeg vil skrive mer om senere - i tillegg til hinderløp. Jeg vil nok fortsette å prioritere hinderløp, men ser på de andre løpene som suveren trening til hinderløpene. Man trenger å kunne løpe både kort og langt, og opp og ned, så løpevariasjon er et must for meg.

2015 er mitt første år som OCR løper - men jeg fikk en pang start og fant rimelig raskt ut at her kan jeg kombinere mye av det jeg liker i en greie, og at jeg faktisk er litt god til dette her. 

Så da jeg egentlig spurte etter et team å løpe med på hindergruppa på face var det ikke helt toughest 24h xstreme jeg så for meg jeg skulle starte med...

Men det gjorde jeg altså - mitt første hinderløp klinte jeg til med det verste av det verste hehehe - dro til stockholm og tok alt på sparken. 

Toughest 24h Xtreme - løpet var fantastisk - og enda mer fantastisk var at til og med folk som gråt og var utmattet som de aldri har vært før, syntes d var fantastisk. Men jeg anbefaler det ikke til alle. Veldig mange ble skadet, og det er nok fordi et slikt løp krever mer forarbeid enn vanlig. Man skal ha en sterk psyke - man skal ha stålkontroll på pauser og matinntak, og ikke minst - vær forberedt på forrandring. Alt kan skje i løpet av 24 timer. Jeg for min del trigges av det litt ekstreme, og har etter løpet blitt referert til kvinnen som smilte seg gjennom 24 timer :-) I dette løpet tok vi 4. plass som førte til den overrumplende kommentaren - Hege du har kvalifisert til VM.  What to do?

Det var fetteren min som pusha meg dit. Han sa - hvor mange sjanser tror du du får? Det er kult uansett om du kommer på siste plass :-) Og det er det jo. Men skjebnen eller hva det nå var, ville det annerledes! Da det plutselig dalte en coach ned i fanget mitt ble ting annerledes. Da var det bare å satse alt!

X-run team løp og Toughest Oslo ble kjørt veldig safet for å lære mest mulig og unngå skade. Likevel må jeg si meg fornøyd med 25.plass på toughest oslo. Mye teknikktrening og enda mer løpetrening ga meg suverent grunnlag til VM.

Instillingen min der var nok litt - vi tar det som det kommer - selv om jeg absolutt ønsket meg en bra plassering. Løpet er lagt opp slik at man kan fullføre og få medalje, men for å få offisiell plassering så må man også klare alle hinder og beholde armbåndet sitt. Banen var ca 16 km og gikk mer eller mindre bare opp og ned og opp og ned gjennom hele løypen. Det var også nye hinder der som jeg aldri hadde sett før, men man studerer sine medmennesker, trikser og fikser og det er jo VM, så da biter man også tennene ekstra godt sammen. Enden på visen var en tårefylt målgang, men armbåndet i behold og en 4. plass i min divisjon. En plassering jeg er vanvittig stolt av.  (Jeg vil bare påpeke en ting for deg på sidelinjen. jeg ligger ikke per dags dato på listene på 4. plass. Menneskelig svikt førte til at mitt nummer feilaktig er skrevet opp som fail på et hinder, men har fått bekreftelse på at dette skal rettes opp. Jeg har så absolutt mine armbånd i behold. :-)

Dagen etter kjørte vi teamløp, der jeg automatisk fikk den tekniske biten siden jeg hadde klart alle hindrene - Hadde med meg to fantastiske jenter fra sverige, Anneli og Ulrika, som jeg er så heldig å få fortsette å løpe med. 

Vi endte da på en 14. plass i elite team.

Hege