OCR Norway

Trond Vognild

Mari Weider

Ikveld har vi en skikkelig godbit til dere - så mange har kanskje ikke lagt merke til denne mannen, han kliner seg ikke utover nettet som mange av oss andre, vi ser han sjelden i løypa da han som regel løper langt foran oss andre...han har en helt rå seiersrekke i Viking Race, kun slått av selveste Albon i 2013 og da med kun 26 sekunder!!! I 2015 delte han 1.plassen med Simon Løvås på 10 km'ern. Jeg er utrolig stolt av å få ha denne rå atleten med i rekken vår her på OCRNorway og ønsker dere god lesing!

Hei, mitt navn er Trond Vognild og jeg er 38 år og bosatt på Lillehammer. Jeg er gift med Åshild og vi har en datter på 10mnd, Emelie. Til daglig jobber jeg som idrettsoffiser på Jørstadmoen ved Lillehammer. Jeg deltok på mine første "kommersielle" hinderløp i 2013 med Vikingrace og X-run. Jeg skriver "første kommersielle" for min bakgrunn som idrettsutøver er at jeg har vært aktiv militær femkjemper fra 1998 og til og med i år.

Militær femkamp består av rifleskyting, hinderbane (500m/20 hinder), hindersvømming (50m/4 hinder), håndgranatkast og 8km terrengløp.

På hinderløpene som nå stadig dukker opp har jeg svært god nytte av egenskapene fra hinderbanen og terrengløpet i militær femkamp. Av og til får jeg også bruk for ferdighetene fra svømmehinderbanen, dersom det er lange vannpartier som for eksempel i X-run Oslo. Jeg synes jo at hinder og løping er gøy i og med at jeg har drevet med militær femkamp i 18 år, og da hinderløpsarrangementene kom var dette både veldig moro, men også god trening for meg som femkjemper.

Jeg har deltatt på X-run Oslo og vikingrace alle 3 år det har vært arrangert, samt Toughest i Holmenkollen i 2014. Treningen min har hele tiden vært rettet mot militær femkamp, men jeg har nå lagt opp min internasjonale femkampsatsning. Jeg kommer nok fortsatt til å trene mye og allsidig, og jeg liker å konkurrere, så jeg kommer helt sikkert til å stille på noen startstreker i hinderløpene også i de kommende årene. Nå kan jeg jo også legge opp til formtopping mot hinderløp, mens jeg tidligere bare har tatt dette som hardtrening inn mot femkampkonkurranser. Det som blir spennende for min del er å se hva det vil gjøre med formen å trene mindre. Jeg har trent jevnlig 2 økter om dagen og opp mot 1000 timer i året for å bli best i verden i militær femkamp, og kommer naturlig nok til å redusere dette en god del. Den fysiske formen tar nok ikke skade av å kutte ut all skytetreningen og presisjonskastingen, og jeg håper å "redusere forfallet" med å trene en god økt om dagen i årene som kommer.
 
Prestasjoner hinderløp:
Vikingrace: nr 2 (2013), nr 1 (5km 2014), nr 1 (5km 2015)
X-run Oslo: nr 1 (2013), nr 1 (1 runde - 2014), nr 1 (1 runde - 2015)
Toughest Holmenkollen: nr 2 (2014)
 
Prestasjoner Militær femkamp:
Sølv VM 2013
8 topp 8 plasseringer i VM
4 gull nordisk mesterskap
12 gull NM
Norgesrekord sammenlagt, 5496,4 poeng
Lag: gull hinderbanestafettVM 2000