OCR Norway

Jørgen Aastorp Andersen

Mari Weider

Ukens atlet var for meg til å begynne med kun kjent som Hunken til Treningsfrue. Når man følger denne mannen på instagram blir man blendet av smilet hans, masse hvite tenner og en biceps som ustanselig flexes. Det er vanskelig å ikke legge merke til denne mannen! Jeg møtte han først på Barskingen da vi faktisk løp på lag sammen. Il tempogigantebilen til Supermann og meg hadde kjørt seg bort i de mørke skoger et sted i Østfold, og med panikken fritt i bilen ringte jeg Jørgen med gråt i stemmen og tryglet han om at han måtte prøve å fikse fakta at vi ikke hadde sjans til å rekke frem. Stemmen hans gjennom telefonen fikk meg til å glemme både smil og biceps - den gikk rett i sjela mi "Slapp av Mari, jeg fikser dette!" Og det gjorde han! Med et smil selvfølgelig!

Neste gang jeg møtte denne mannen var vi konkurrenter, Supermann, Superpablo og jeg løp mot Jørgen, Ruben og Lillian - takk gode gud for at de alle tre løp så fort at de løp forbi alt som het merkinger, ikke bare en gang, men to ganger...hehe ellers hadde konkurransen blitt veeeeeldig spennende. Igjen er det som blender meg personligheten hans. Kan virkelig noen være så snill og god som Jørgen fremsto?? Og nå - etter en sesong med løp etter løp med denne mannen, er jeg overbevist. Han er både kjekk, en dyktig atlet og en meget likenes person. Han er en mann som bryr seg, tar vare på alle og alltid har et smil på lur. Han er virkelig verdig å være ukens atlet her på OCRNorway - og jeg gleder meg til sesongen 2016 med denne mannen som en herlig del av hinderløpfamilien!

Jørgen Aastorp Andersen, 35 år og jobber som brannmann i Oslo. Sponsorer er Skins Norge og Nutramino.
Oppvokst i Oslo og bosatt med familien på Skedsmokorset siden 2008. Familien består av 2 meget aktive gutter på 5 og 7 år som fyller hverdagen med fotball, hockey og det meste andre ting de kan bruke kroppen til. Kona i huset er Camilla Aastorp Andersen aka bloggeren Treningsfrue som også er blitt hektet på OCR. Kort sagt, denne familien lever og trives med en aktiv hverdag.

Bakgrunn fra fotball og hockey fram til 22 år. Senere kickboxing og aktiv i Athletic Fitness fra 2002-2006. Da første gutten vår ble født i 2008 og neste i 2010 så ble det flere år med konkurranser på hylla. Viktigere ting fyllte opp hverdagen, men treningen har alltid vært tilstede selv uten konkurranser.

Vinteren og våren 2015 begynte jeg å bli sugen på noe nytt. Barna er større og jeg ville ha noen nye utfordringer. Visste om OCR fra 2014, men ikke noe mer enn at det var hinderløp. Spurte en kompis (Ruben)om han var hypp på å bli med på Tough Viking på Tryvann i mai 2015. Ja sa han, men da må du kjøpe deg en landeveissykkel og begynne å sykle med meg... Seff, det er en avtale. Dermed hadde jeg i løpet av 10 min begynt med både OCR og sykling. Verre var det ikke;-)

SÅ TIL SELVE OCR. Tough Viking var unnagjort og vi ble begge totalt avhengig. Noe så kult er det mange år siden jeg hadde vært med på. Sååå mange blide, positive og imøtekommende mennesker på ett sted hadde jeg aldri sett på noen annen konkurranse før. Jeg var vant til inneslutta konkurrenter som bare satt i sin egen boble og konsentrerte seg om sitt fra tidligere.

Dette var bare noen av tingene som var kult rundt OCR. For min del passet dette også veldig bra da jeg ikke har den typiske løpekroppen. Med matchvekt på mellom 92-95 kg så er ikke det fordel. Her får man brukt for ren styrke, koordinasjon, balanse, fysisk og psykisk utholdenhet og selvfølgelig kondisjon kondisjon og kondisjon. Det er blitt mange løpeøkter i sommer, sykkeløkter, sprint og vekttrening. Jeg er stor fan av allsidighet.

Etter Tough Viking (plass 52) gikk turen til Barskingen i Rakkestad (plass 3 lag), X-Run Eidsvoll (plass 2 lag), X-Run Oslo, (plass 1 lag), Toughest Oslo (plass 102) og avsluttet sesongen i oktober med Toughest Gøteborg (plass 82). For en kul sesong 2015 har vært.

Nå står snart ny sesongen for tur. Jeg starter med å prioritere løpingen fra januar så formen spisser seg mot Toughest London 23 April. Da drar jeg, Camilla og laget vårt Team Skins nedover for å kline til i første løpet vårt. Nå som jeg har med meg Skins Norge vil jeg prøve å få med meg en del flere løp i 2016.

Håper vi sees før, under eller etter løpet. Kom gjerne bort og slå av en prat. Det er VI alle som lager det gode OCR miljøet.

Takk til Mari Weider som står på for at enda flere blir kjent med hinderløp i Norge og utlandet :-)

Trenger dere inspirasjon til trening, ocr eller bare hyggelige ting i hverdagen så stikk innom Instagram og søk meg opp på @firstin_lastout, Sjekk også ut Camilla sin blogg: http://www.treningsfrue.no/, Instagram: @treningsfrue.

Vi sees på banen til våren!!!