OCR Norway

#roadtotahoe - gårsdagens svettefest

Mari Weider

Det er på tide med en siste lille finpuss på formen før Tahoe. Dessverre er det ikke mye å få gjort med av formtopping nå tror jeg, så det er vel mest for å overbevise topplokket om at dette skal gå. Nå skal jeg verken løpe noe ultra eller 24 timers løp, så dette burde uansett være releativt greit å gjennomføre. Eneste bekymring er som vanlig den berømte rumpa mi! Etter gårsdagens økt har den murret og verket i hele natt, med stølhet som sprer seg fra bakside lår, til forside, nedover legger og opp i korsryggen. Takke seg til en liten runde i massasjestolen i natt!

IMG_7177.PNG

Heldigvis er jeg ferdig med de “raske” korte løpene for i år, og kan sette ned tempoet og konsentrere meg om roligere tempo og lengre distanser. Gårsdagens svettefest ble derfor som følger:

  • 10 mins oppvarming

  • 5 x 6 minutters rolige langdrag i sone 2-3 (3% incline)

  • pause 3-4 minutter med 2 x 16 kg kettlebell i hver hånd (6-11% incline)

Dette var en skikkelig deilig økt både for hode og kropp. Deilig å ikke måtte jobbe beinhardt, og deilig for rumpa å ikke få kjørt seg mer enn den fikk. Mulig denne økta må gjentas en gang til før Tahoe altså!

IMG_7178.PNG

I dag er planen bakkeintervaller i Marikollen, ikke løpe, men derimot så mange eller så langt jeg rekker på 90 minutter med 20 kgs sandsekk på ryggen. Kanskje slenge inn noen burpees også??

Hva tenker dere?

KlemMariIMG_7172.JPG

Kliss klass svettefest  

Go go go!!!

Mari Weider

8 lykkelige kilometer på onsdagen ga meg bekreftelse på at rumpa mi spiller på lag både nå i helga og forhåpentlig Lake Tahoe om 2 uker. Etter å ha fått både nåler,  massasje og kopping + en skikkelig undersøkelse av en dyktig fysio har jeg fra 3 kanter fått tommel opp for å løpe. Ikke så fort foreløpig og ikke så langt - men jeg klarer å løpe. Og det var ca verdens deiligste følelse å komme seg ut i skogen igjen. Det har vært mye følelser og tanker og tenners gnissel etter Toughest i Oslo, men nå er det tommel opp og go go go!

 

IMG_6452.JPG

Jeg gleder meg så sykt til å ta dere med på turen til Tahoe, men først nå er det Toughest Gøteborg. Jeg LOVER å ta det pent, et glass vin ikveld med gode venner og en dupp i poolen, en god middag og så en forhåpentlig deilig gjennomkjøring av løypa jeg kjenner så godt nå og har lært meg å elske. Blir mitt 4,løp i Gøteborg og jeg gleder meg til å høre hva Supermann synes om traseen. 

Til dere som skal løpe Oslo Maraton - lykke til - jeg skulle visst ha vært der og men håper Eivind og Runners world kan tilgi meg ❤️  

Gooood helg, KlemMari  

 

 

IMG_6470.JPG

Lucky looser!

Mari Weider

Wow for en dag!!! Om lykkefaktoren skal måles hadde jeg vel endt opp på rundt 98%. 98 fordi det var et par streker involvert og et tau som trakk ned lykkefølelsen med de siste 2 prosentene. Når man er hos Bjarte lønner det seg å høre på hva han sier under briefen, f eks at man skal tråkke på den hvite streken på vei ned fra balansevippen ;) så bare å skylde på seg selv der da. 

Idag var det nemlig Ninja Warrior konkurranse hos Bjarte og selvom jeg strengt tatt ikke har noe å gjøre der så er all trening bra trening. Og kan man ikke løpe, så skal man jaggu trene grep! Bjarte hadde delt inn konkurransen i 4 stages, stage 1 og 2 fikk alle delta på , så var det 16 beste sammenlagt som kom videre. Ikke meg pga noen duste streker og en tung ræv! Men! Så måtte noen reise og jeg fikk lucky looser plass i stage 3. Og så utrolig kult det var!!! Mye jeg Seff ikke klarte, men også så utrolig mange personlige seire! F eks...haha jeg tør å prøve salmon ladder (løftet den vel hele 4 cm;), pegboardet kom jeg over halvveis på, cliffhanger elegant! Balansehjul - på ingen måte elegant men godkjent! Nunchucks...hater Bjarte sine korte, kunne klart det ellers! Klarte spinning wheelsa!!! ....men bommet på tauovergangen. Klarte longriggen til Bjarte, kjente ikke armene siste 3 stengene, men who cares når man treffer bjella!!!

 

IMG_6397.PNG

Noen sier de reiser fra Bjarte uten mestringsfølelse - jeg reiser fra Bjarte fyllt av lykke- og gledesrus! Selvom jeg ikke er best, vil jeg legge meg ikveld med alle heiaropene i hodet, jeg vil legge meg varm og god etter å ha tilbrakt en hel dag med fantastiske mennesker! Mennesker jeg beundrer og ser opp til, mennesker som er utrolig dyktige men samtidig har beina utrolig godt plantet på gulvet! 

Og Bjarte - tusen tusen takk for alt du gjør for oss! Jeg håper virkelig du hadde det like gøy idag som vi hadde det!!! 

KlemMari

 

FullSizeRender.jpg

Så gøy når man klarer dette!!!

IMG_6364.JPG

Kremen og meg!!!

IMG_6336.JPG

Fineste Nora-min, hun skal bli en av Norges råeste hinderløpere!!

IMG_6368.JPG

Selveste mr Baris himself stakk innom en tur, alltid med et stort smil om munnen 

Respekt for den dama her ass!!! Toril er et skikkelig råskinn som jeg hoppet og danset da jeg slo med 2 sek på stage 3...fordi hun er så sykt mye bedre enn meg. Girlcrush på henne ;)    

Respekt for den dama her ass!!! Toril er et skikkelig råskinn som jeg hoppet og danset da jeg slo med 2 sek på stage 3...fordi hun er så sykt mye bedre enn meg. Girlcrush på henne ;) 

 

IMG_6403.PNG

Så utrolig glad i denne mannen, Kilian er både en vanvittig atlet og et utrolig godt menneske! Og stakk av med 3.plassen!!!!

Fra strekk i rumpa til amputert bein...

Mari Weider

Haha Neida slapp av! Var bare komisk å høre hvordan ryktene hadde spredd seg som ild i tørt gress da jeg kom i mål i går - for jeg gjorde det altså. Målet mitt er alltid å fullføre med stil...og jeg må vel innrømme at stilen var litt ute på skråplanet igår. Etter ca 200 meter og en toppfart på 20,5 km/t sa det «stopp» i den snart så berømte rumpa mi! At den har kranglet i flere år nå er ingen hemmelighet, men med den toppfarten opp første kneika så var det bråstopp. En skikkelig (forhåpentlig bare) strekk gjorde resten av gårsdagens løp til et smertehelvete. Og ikke minst, da store deler av teamet heiet meg frem da jeg haltende kom til Dragonsbacken. Jeg så fortvilet på skråveggen og hadde ingen anelse om hvordan jeg skulle komme opp. Dere heiet og tårene presset på. Etter et halvhjertet forsøk med venstre foten først, måtte jeg bruke det vonde beinet først og klarte med et nødskrik å dra meg opp. Ydmykelsen brant i kinnene mine og jeg var så flau! Elitestart og greier - med Skins og Scott på laget (sponset) så skulle det gå så ille. Og foran hele Kollen. 

IMG_6178.JPG

Rumpe til besvær! 

Nå har jeg mange store forbilder og har lært mye gjennom disse årene som har gått, og med tårene i øyekroken, forsøkte jeg å presse frem et smil. Snu det vonde til å fokusere på hinder! Kun et straffeløp ble det på rampen, den var jeg sjanseløs mot idag. Men med alle forbildene mine i hodet, og med alle de fantastiske frivillige som heiet meg frem overalt, og ikke minst synet av teamet som startet da jeg kom inn mot stadion igjen. Jeg måtte stoppe opp og bare nyte synet av de rød, hvite og blå vestene som bølget mot meg. For et team - for en dag! 

 

IMG_5409.JPG

Endelig kvalitetstid med min aller kjæreste Helle!!!

På tross av ryktene som hadde spredd seg etter Dragonsbacken så kom jeg i mål i en hel bit. Forundret så jeg at klokken viste en helt anstendig tid og selvom 80.plass blant damer er det dårligste jeg noen gang har løpt, så er jeg jaggu ganske så stolt og!  

Nå må jeg bare få orden på dette problemet - nedtelling til Lake Tahoe er igang - 4 uker igjen! 

KlemMari

 

IMG_5476.JPG

Fineste og alltid like blide Monica <3

Ups I did it again...

Mari Weider

...got lost in the game... 

1 - kjøpt og betalt

2 - stokk dum

3 - you only live once

Dere kan bestemme hvilken av de 3 over som gjelder for helgen som kommer. Toughest går av stabelen i Kollen på lørdag og ifjor var jeg ikke der så jeg gleder meg. Planen var å starte med teamet og nyte synet av rundt 100 røde, hvite og blå vester...men så kom det en Mail....

«Vil du teste et par Scott Supertrack og starte elite på lørdag?

Gahhh - *tenketenketenke - jeg er jo på ingen måte i eliteform, men fy søren så kult det er å stå der....med de råeste av de råe mens musikken dundrer og speakern pepper oss. Skuddet som går og spurten rett opp bakken som dreper meg hvert år før det går nedover igjen.  

Jeg føler meg jo rimelig dårlig med tanke på teamet - men jeg får få noen til å filme gjengen min når de stikker...i år som ifjor...ja for jeg takket ja....så hva sier dere - 1 - 2 - 3 - hvilket av alternativene velger dere ;) 

KlemMari

IMG_5232.PNG

Tusen takk X-run - #70timerrestitusjon

Mari Weider

Jeg tror værgudene jammen ser på det som en tradisjon å slå til med sol fra blå himmel på x-run helgen. Dog regnet det endel idag tidlig, men alt det var long gone da barna idag ankom Grefsenkollen. Og jeg må nesten le...det var mange mennesker som koste seg glugg igår på  voksendagen - men dagen idag er helt unik! Jeg har ikke tall på hvor mange barn som løp idag...men det var mange, og det var ikke noe å si på hverken humøret, innsatsen eller talentene! De neste årene kommer det maaaaange gode nye atleter inn i sporten!

 

IMG_5110.JPG
IMG_4635.JPG

For min egen del ble jeg så uendelig glad idag! Jeg aner ikke hva det er men føler som sagt at jeg står til knærne i gjørme om dagen, og å løpe med et stykk blodtrimma Supermann + Super-Tore...ja det gjorde meg livredd. Weakest link osv....og etter en rimelig klønete start ut fra mål, over en vegg, under verdens verste nett...og så opp i skogen - jeg følte jeg skulle dø, og de 5 minuttene er antagelig de verste jeg har hatt på lenge! Men heldigvis var det de verste 5. Løypa ble litt penere etterhvert, ja litt over halvveis i skogen løp vi nesten som i himmelen. Det var et utrolig digg løpeparti på myke skogsstier...jeg skal ikke gjenta det Tore sa...men vi koste oss faktisk alle sammen, og jeg tror Supermann var fornøyd med tempo vi holdt der! 

IMG_4510.JPG

Som alltid koser vi 3 oss sammen, vi har en god tone når vi løper og selvom jeg ikke får gitt tilbake så mye som de gir meg...så holdt jeg ihvertfall høyt nok tempo til å sikre oss 1.plassen i mix klassen. Med bare noen og 30 sekunder. Så takk og lov at vi ikke skrubba noe mer.  

 

IMG_4504.JPG

Jeg sitter igjen med nok en herlig løpeopplevelse, to mørbanka bein og 70 timer restitusjon på klokka mi - morgendagens planlagte langkjøring må nok utgå mot alternativ trening...tror jeg ;)

Og X-run - tusen takk for at dere stilte opp! Håper dere hadde det litt gøy også! 

KlemMari

IMG_5182.JPG

«Finn et realistisk mål...

Mari Weider

 ....og legg ned arbeidet som skal til for å nå det!»

Mens jeg sto på mølla idag og skulle grave frem litt selvtillit fra det innerste inne så jeg disse ordene. Sitat fra Tom Erik, Pt på sats. Fornuftig fyr ass...bare så pokkers vanskelig da. Realistisk mål...definer realistisk... 

Jeg følte ihvertfall at jeg gjorde så godt jeg kunne idag, med dette arbeidet altså. Jeg føler fortsatt at jeg beveger meg rundt i en knedyp myr og beveger meg sååå sakte fremover, så dagens høydepunkt var 5 + 4 + 3 chin-ups med nøytralt grep. Er ikke mye, men det er disse babyskrittene da.  

 

IMG_4377.PNG

Om det er et realistisk mål å sette seg å klare Stairways to heaven vil tiden vise, men for meg var det et kjempeskritt å endelig komme til toppen i Hinderskogen. Hvert grep oppover er kjempetungt, og ikke minst superskummelt - og overgangen på toppen - ja den kjennes flere mil unna. Heldigvis har jeg beste Bjarte med på laget som kom med råd om hvordan jeg kan øve...jeg har jo riggen min bare ti skritt unna! At jeg ikke har tenkt på det før!!! 

Dagens intervaller viser igjen akkurat hvor formen min ligger, så morgendagen  skal bli interessant;)  Uansett skal jeg kose meg - eller gjøre et tappert forsøk på det da ;)

Håper vi sees <3

KlemMari

 

IMG_4399.JPG

Ønsker "Hverdagen" velkommen!

Mari Weider

Og med et knips er sommeren over. August kom brutalt for min del, jeg er en frysepinn som vanligvis trenger 2 uker i syden hver år for å tine opp før høsten kicker inn. Denne sommeren har vært helt himmelsk for min del, ja som alle andre har jeg nok sovet dårlig om nettene pga varmen, men ellers - åhhh som jeg har nytt varmen. August skulle vise seg fra sin harde side mot meg, og kom med mer vanlige sommertemperaturer. Ja det er digg å sove godt om natten, men vær så snill la meg få noen timer til ved sjøen. Jeg trenger litt til varme før høsten tar helt over!

Med august kommer skolen, ungdomsskolen for vår del, og jeg vet ikke hvem av oss som er mest spent - Karoline eller meg. Ny sekk, nytt penal, nytt tøy (ungdomsskolen = uniform bestemt av de kule?) - vi er så klare vi kan få blitt! Men det jeg gleder meg mest til er de planlagte treningsøktene vi skal ha sammen. Etter mange diskusjoner har vi bestemt oss for å legge organisert trening litt på hylla og heller se om vi kan få til noe sammen. Løping er gratis, det samme er styrketrening hjemme og apeleking i Marikollen. Så supplerer vi med litt klatring 2.hver uke, og med det tror jeg vi har funnet et knallbra opplegg.

FullSizeRender.jpg

Hverdagen er også = mer struktur og planlegging av trening, så fremover blir det å presentere et litt mer ryddig opplegg og forhåpentlig bedre trening enn det som har vært i sommer:

Man - bakkeintervaller

Tirs - langkjøring + hinderskogen

Ons - lett lek i Marikollen/løp til jobb?

Tors - lek i Marikollen

Fre - smugkikk på X-run løypa/styrke?

Lør - X-run (syrefest)

Søn - X-run mini

I følge Supermonkey bør grepstreningen intensiveres til 7 (!) minutter per dag nå frem mot VM...det er brutalt mye, så vi får se om det lar seg gjøre...

KlemMari

 

IMG_4300.JPG

Få på plass hue!

Mari Weider

" Du er ikke bedre løper, så tren deretter!"

Imorgen er det på'n igjen. Løp. Konkurranse. Egentlig knyter det seg bare i  magen nå. Jeg hadde (igjen) som mål å være på et helt annet nivå enn jeg er, og det er vel bare å innse snart at jeg er der jeg er, og det må jeg leve med. Jeg får ikke trent som jeg vil, jeg føler at jeg uansett bare står på stedet hvil hva gjelder løpingen min. Imorgen venter 8 lynkjappe flate kilometer i Horten. ...med 5 kg vektvest. Det var det som gjorde at jeg meldte meg på løpet i første omgang. Navy Race kommer med noe nytt og det er alltid gøy. Navy Seal. 20 dedikerte plasser (dog sluppet inn noen fler da på tampen...) i hver klasse. 5 kg vektvest for kvinner og 10 kg for menn. 8 km + x antall hinder. Hopping fra båt, masse vann - jeg klarte ikke å unngå fristelsen. Nå ser jeg også at de følger i Spartan race sine fotspor (antagelig ubevisst, men gøy likevel): Spartan har begynt å slippe avgårde elite damer før elite menn, og det applauderes over hele verden. Til og med elite-guttene synes det er ok. Damene er flinke til å slippe forbi, heier på gutta og i motsetning til at gutta må bane vei og lage sti, kommer de nå til ferdigtråkket vei.

IMG_3909.JPG

Men nok om det - imorgen starter Navy Seal damene først, og selvom det kommer en elite-pulje etter Seal, så er det seal som er kult imorgen. Så skulle man bare ønske man hadde vært bedre. Men men...det er på tide å få på plass hue og vri det over på å skulle ha gøy istedet for hige etter prestasjoner hele tiden. Det er rart med det, men jeg føler jeg har kommet litt dit nå i år som Supermann var ifjor - det kjennes nesten bedre å løpe i utlandet der ingen "kjenner" en. Forventningene blir helt annerledes...Jaja blir mye rabbel og babbel her - ihvertfall positivt at testløpet mitt igår kveld ifht leggen min var vellykket. 5 km uten å få vondt, så da håper jeg at løpet går bra, og at jeg fra mandag igjen kan begynne litt mer målrettet løping mot resten av høstens konkurranser. Kun 2 uker til X-run nå, og det er jo som alltid mitt store Elsk-Hat-løp der jeg vet det blir blodsmak fra ende til annen. Men uansett hvor vondt det gjør, er det et av mine absolutte favorittløp, og som vanlig stiller Dreamteam opp med Supermann, Tore og  meg <3

Aight - da sees vi imorgen da, sol, vann og masse gøy håper jeg!

KlemMari

IMG_3896.JPG

PS...navy race åpner idag registrering igjen på ny pga stor pågang...så har du ikke meldt deg på er det enda en sjans igjen! 

Here we go again #spartanultraworldchampionsship

Mari Weider

Da jeg kom i mål på OCRWC - verdensmesterskapet i hinderløp i Canada ifjor rant tårene og jeg tenkte "hvorfor gidder jeg det her?"

Underveis på de 24 timene jeg løp/gikk/krabbet Spartan Ultra World Championsship på Island i desember ifjor tenkte jeg aldri det! Når livet ble litt hardt, og bøtta eller sandsekkene kjentes ekstra tunge ut, gjentok jeg mantra fra Agoge for meg selv da jeg tuslet blant de vinterfryste gresstustene:

I will endure to be burned, to be bound, to be beaten and to die by the sword
— Agoge

Island var for meg en fantastisk opplevelse!

Om det var fra det øyeblikket Nora så Island fra flyet og ivrig satte seg først i bussen og med store lykkelige øyne sa "Dette er det vakreste stedet jeg har vært!" Hele øya møtte oss på sitt vakreste, i 10 minusgrader, farget i rosa, lilla, lyseblått og hvitt.

Om det var alle nissebrevene vi fikk på det deilige hotellet vårt, det var så varmt og godt og trygt der. Jentene bare digget å få de ulike brevene hver morgen, å lese om de ulike rampete nissene som romstrerte i førjulstiden, og å få små poser med litt sjokolade i.

Om det var turen i stummende mørke til Hveragardi der vi skulle løpe, turen der vi ikke så noen ting, alt for tidlig om morgenen, nedlasset med bager og ryggsekker, og hvor plutselig hele himmelrike åpnet seg da vi kom frem - i tussmørket og morgengryet åpenbarte fjellene vi skulle løpe i  seg, hindrene, portalen...og Joe de Sena!

FullSizeRender.jpg

Om det var alle timene sammen med Johnny der vi kriget sammen, der vi lo og presset hverandre annen hver gang, "javel ja skal vi prøve Twister igjen nå ja...", "nå løper vi litt", hvor vi sammen forbannet og lo omhverandre når vi gikk med bøtta, når vi sammen hatet hver eneste burpee vi tok...helt til vi skilte lag en gang i løpet av natten...

Om det var synet av farmers walk bøtter laget med lysstaver inni som ble knekt og lyste magisk i svarteste natten...og sakte men sikkert smeltet og veide mindre og mindre mot slutten ;)

Om det var synet av Thomas Blanc midt på natten som ga meg en klem og sa at jentene mine sov trygt og godt i dunjakkene våre.

Om det var møte med Aishling midt på natten:

"Ash!"

- Who's there?

"Mari!"

- Oh hi...where is Martin?

"I dont know, havent seen him...

- "Ohhh I will give him in!!"

Om det var møte med John, Dashee, Gramham, Yarayara...

Om det var lunsjen på en lokal bar dagen etter...

Om det var å  møte Robert Killian på den Blå lagunen og stå og skrøne med han som gamle venner

Om det var å gå og titte i alle de spennende små butikkene i de små gatene i Reykjavik

IMG_5530.JPG

Jeg vet ikke hva det var - men Island var magisk! Og nå skal vi tilbake! I desember SKAL jeg ha 50 miles patchen min som alle dere var så flinke å oppmuntre meg til underveis. I år er vi en enda større gjeng som reiser fra Norge og det skal bli så bra. Jeg vet ikke om jeg får kriget med Johnny, jeg vet ikke om jeg møter Supermann i løypa i år heller...jeg vet bare at jeg gleder meg. Alt er i orden, klappet og klart - vi skal tilbake. Takket være Bakke AS og mennesker som tror på oss så får vi muligheten til å reise igjen. Dessverre får vi ikke tatt med jentene denne gangen og jeg gruer meg til å reise uten de. De er min styrke, det er dem jeg alltid løper for - og mamma skal klare å gjøre de stolt denne gangen og håper jeg. Jeg håper de alltid er stolt av meg - akkurat som jeg er stolt av dem!

KlemMari

IMG_5775.JPG

Gressholmen rundt 2018

Mari Weider

«Har du løpt her før?» 

(streng fyr ass...) 

- Neei... 

»Da må du være med på testrunden og bli kjent! Det er en krevende løype!»

- Meg *storeøyne og holdt heldigvis munn, 24 timer på Island og 25 km i Morzine var krevende...hvor krevende kunne 3,6 km på Oslofjordens perle med 91 høydemeter være??? 

 

IMG_1833.JPG

Det skulle vise seg å være beinhardt! Jeg gidder ikke legge en flis i mellom og lage gårsdagen rosenrød...for når man gleder seg sykt til noe og det blir torpedert av akutt tilfelle av hold og en kranglete akilles hos kidsa...på toppen av snørrogførti varmegrader. Ja da måtte mor gå en runde med seg selv...eller rett og slett løpe enda en ekstra runde på gressholmen. Ble 12 svimlende varme km på meg og ingen kald vin i skyggen av Gressholmen kro. Med tårer pressende på fordi dagen/kvelden ikke ble som jeg hadde så hjertens gjerne ønsket meg så var det like greit å hoppe i havet! Bokstavlig talt!  

 

IMG_1713.JPG

Men heldigvis, en fantastisk deilig middag på indisk i Oslo og en god (!) natts søvn + en digg løfteøkt på sats er jeg klar for nye eventyr. Bobler i parken med Teamet. Og heldigvis har jeg ikke hauset opp det så enormt mye så må jo bare bli knall. Digge baguetter, jordbær, vaniljesaus, bobler og SUP bak i bilen! 

Smask i varmen fra meg

IMG_1796.JPG

#litthverdag

Mari Weider

Så gøy når ting du gjør skaper engasjement, igår kveld fikk jeg en melding fra ei venninne om at vi var vel strengt tatt i samme båten og at vi burde samarbeide/utfordre hverandre til #litthverdag. Målet vårt blir:

- tauklatring uten bein

- henge 20 sek

- 1 hang-ups

Synes du det høres tuslete ut? Vel - husk dette er et minimum og SKAL gjøres hver dag frem til 1.oktober. Det er ingen som har sagt at vi ikke kan gjøre mer! 

Nå skal jeg straks pakke sekken igjen, Gressholmen rundt venter i ettermiddag og jeg gleder meg sykt! Jeg skal løpe med jentene mine og Supermann kan få krige i teten. Etterpå er det kos på Gressholmen kro med resten av teamet. Gressholmen er min barndoms badeøy så en dupp eller to blir det vel og. 

Varm, svett klem til dere

 

IMG_1499.JPG

Litt hver dag fra igår - bakkeintervaller og 100 burpees....i 35 grader!!!

Dag 1!

Mari Weider

Hei Bloggen! 

 

Lenge siden forrig innlegg her inne nå. Det har vært ferie og i et tappert forsøk på å  være flink til å ikke bruke mobil har bloggen måtte lide. Jeg får jo til stadig kommentarer på at jeg er så mye på mobil så prøver da. I dagens samfunn foregår jo alt på mobilen, så at man sitter med nesa nedi telefonen kan jo faktisk bety at man både leser Mail, meldinger, VG eller - ja Seff blogg, insta eller snap. Men å sitte i ulike lederverv krever sitt uansett om man er på ferie eller ikke også da.

Men nok om det. Ferien er heldigvis ikke over enda og godt fornøyd sitter jeg i passasjersetet på vei til Strømstad. Et lite hint om trening på Farm ninja ikveld gjorde at planer om ingierstrand ble byttet til bading i Strømstad og så trening hos Bjarte ikveld. Passer meg helt ypperlig siden jeg startet min egen litt nedtelling mot Lake Tahoe igår. Dag 1...igjen! Aner ikke hvor mange ganger jeg har startet med nye mål om å trene bra og mye. Eller - ikke nødvendigvis så mye - litt hver dag. Og med litt mener jeg for min del helt målrettet trening med grep, hang-ups og egenvektstrening på plattingen. Jeg har jo virkelig alt jeg trenger og enda mer til så bare latskap å ikke gjøre det. Litt hver dag! Igår fikk jeg vasket og ryddet, endret litt på plassering av bord og slikt slik at alt er mer tilgjengelig. Da er det ingen unnskyldning for å bare gå ut og gjøre det:

- hang-ups

- tauklatring uten ben

- roman rings

- push-ups

Ikke mye å skryte av, men litt hver dag blir ganske mye til slutt det! Og idag - lek og moro hos Bjarte! 

KlemMari

IMG_1157.PNG

Når drømmen om podiet går over til kampen om overlevelse!

Mari Weider

La oss ta et par fakta om Morzine: 

- morzine er et slalåmsted, og jeg tror svartbakkene er brattere enn i Norge

- 30 varmegrader i fjellet er j*vlig varmt

- det var IKKE Bucket carry på løypa igår

- at det ikke var Bucket carry gjorde ikke løpet til noe dårligere løp

- sandbagcarry har nå fått et helt nytt begrep

- for første gang på alle mine vanlige hinderløp flashet bokstavene D N F for øynene mine når jeg visste det var under 2 km igjen av løpet

 

IMG_7346.JPG

På vei videre til Chamonix for litt sightseeing og jeg må si at de som gjør seg klare for å løpe super og sprit misunner jeg på ingen måte. Løpet igår var noe av det mest brutale jeg har gjort. Vi fikk beskjed om at løpet var 21-23 km langt og jeg må innrømme at jeg ble litt skuffet. Ifjor var Morzine satt til å være det hardeste løpet av alle. Og jeg hadde forventet meg rundt 30 km. Jaja tenkte jeg...vi får se da. Jeg skal ta dere gjennom hele løpet på runners world bloggen i løpet av uken, men en ting vil jeg dele med dere...

Bucket carry er ansett å være Spartan sitt hardeste hinder....igår var det ikke noe bucket carry. Igjen var jeg litt skuffet da jeg så garminklokka mi tikket mot 22 km. Seriøst liksom...var vi ferdig alt?? Jaja jeg var jo sliten, men det kjentes som det manglet noe. Da kom vi plutselig til de kjente sandsekkboksene... «there we go» hørte jeg rundt meg. Jeg grabbet til meg en sekk - 30 lbs for damer, 50 for herrer. Så løftet jeg blikket....og begynte nesten å gråte!!! Endeløst så langt jeg kunne se var det en orm av mennesker opp en så lang og bratt bakke at jeg så ikke enden. Det var kokvarmt og jeg så mannfolk på rekke og rad sitte med hodet i hendene og fortvile. Jentene brettet opp toppene sine og noen søkte ly i skyggen av skogen. Jeg bet tennene sammen og begynte på jobben. Jeg var vettskremt, det var så bratt og så langt og varmt og tungt at jeg aldri har vært med på noe liknende. Etter det som kjentes ut som en evighet var vi nede igjen...og jeg var død! Helt død. Enda godt jeg da ikke visste at jeg kom til å tryne av slakk line, at spydet mitt kom til å stale, og at multiriggen skulle klapse meg i rumpa! 90 varme og fortvilte burpees senere var jeg i mål, alle sto og ventet på meg, og aldri har armene (og colaen) til marie vært kjærere, aldri har jeg vært så glad for å se jentene mine og høre stemmen til Supermann. Vi var ferdige, vi hadde overlevd - og vi hadde masse å skrøne om over middagen noen timer senere!

klemMari

og Btw...funfact - når spartan teller kilometer teller de IKKE med carriesene! Så med en tømmerstokkbæring, en kjetting og en sandsekkbæring endte vi på 24,7 km. Noen fikk til og med 26,5 men hvor de har vært aner jeg ikke... 

IMG_7340.PNG

Du vet du har valgt rett...

Mari Weider

...når barna dine spør pent om vi kan ombooke ferien i Mallorca mot en ekstra uke i Morzine!  

 

IMG_6860.JPG

Da vi kom til Morzine igår etter en heller svett tur fra vi gikk av flyet, via leiebilbyrå og til hotellet kl 2230 på kvelden, var alt vått og sort. Optimistiske om å se vakre fjell idag tidlig, sto vi opp til regn og lavt skydekke...altså...hvor var de imponerende fjellene vi higet etter??? Men da vi etter enda en snau times kjøring kom til Morzine sentrum der årets spartan european championsship skal avholdes snudde alt. Spektakulære fjell, nydelig natur, spennende bygninger, små fontener, esler, kule broer....og spartanhindre. Vi var solgt! Nå skulle vi kose oss! Og når solen tilslutt endelig holdt oss med selskap åpenbarte alle de vakre fjellene seg for oss!!! 

IMG_6890.JPG
IMG_6871.JPG
IMG_7028.JPG
IMG_7072.JPG
IMG_7098.JPG
IMG_7106.JPG
IMG_7122.JPG

Oppsummering om morgendagen - start på 1000 MOH, opp til maks 2200 MOH - tilsammen 21-23 km og 1800 høydemeter. Samt alle de tekniske hindrene er her, inkludert den nye multiriggen som siste før mål - Bjarte jeg skulle ha vært hos deg og øvd på taustumper!!!! 

uansett blir det en helt knall dag imorgen, over 40 damer i aldersklasse 40-49 år, over 100 menn i Supermann sin pulje - og ja Marie - hun skal få slåss mot Europas beste damer i eliten! 

Spaaaartans - What is your profession?  

Aroo Aroo Aroo! 

 

IMG_7107.JPG

Bearhug that sh*t!!!

Mari Weider

Wow! OCR european championsship 2018 er igang. Jeg kjenner Carina og Claus i Docra godt nok til å vite at de så gjerne vil levere tidenes mesterskap - og det kan man vel trygt si at de har. Et løp pakket med de råeste av de råe og mest ekstreme hindrene ever, tok knekken på de fleste i går og kritikken er nådeløs. Banen skal bygges om og det blir spennende å se hvordan dagen idag blir. Mange hender er dessverre revet åpne og armer fulle av blåmerker så blir nok en utfordring for de fleste. Man kjenner selvfølgelig suget etter å  være der det skjer, men samtidig er dette way over hva jeg er i stand til, så istedet koser jeg meg i sola og saltvannet, og ser frem mot Morzine om en uke nå.

Gårsdagens plan var som følger, sove anstendig lenge, spise frokost, løpe en langtur i skogen og slappe av resten av dagen. Meeeen dere husker Supermann...han jeg er gift med...andre planer der gitt.  

«Det er bra trening da Mari...bucketcarry x 100 lizzem...» Jeg hørte og så på blikket hans at han prøvde å gjøre opp for seg, litt knurring tilbake var alt han fikk...men selvfølgelig...da jeg skjønte hva som var i gjæret hadde jeg allerede begynt å forberede meg mentalt! 

Supermann elsker en god tømmerhogst...sammen med meg (!). Og «det er gjort på en times tid da...» Jepp - alltid en times tid - i Supermann sin tidsregning. For oss andre er det mer sånn 4-5 timers jobb. Men - 4-5 timer med bæring av tømmer er jo helt magisk Spartan trening. Grepet blir bra, underarmene får akkurat sånn passe pump, bra markløft og med ca 2-300 meter å  bære hver kunne så sier jeg som vanlig - Tusen takk Supermann for en fantastisk bra mental og styrke + litt utholdenhetsøkt;)

KlemMari

IMG_6432.JPG

Var liksom ikke noen småkubber heller da...

 

FullSizeRender.jpg

«Why Are you walking?? Shuffle it!» (hører jaggu stemmene til Dom og Karl også gitt...) 

Og der kicket nervene inn...

Mari Weider

Igår satt jeg og studerte løypekartet til Aston Down. Umiddelbart ser det ganske likt ut som ifjor...en lettelse - det var noen hindre som manglet (Olympus og den vanskelige veggen de hadde ifjor), lettelse fordi om jeg gjør jobben min på lør og søn burde jeg slippe unna med null eller 30 burpees. På den annen side - løypa er ikke veldig lang, 12,5–13 på lør og 6,5-7 på søndag...da går det fort. Jeg husker starten ifjor, innbytterpuls og en start som gikk lynraskt, rett i en haug med vegger. Tipper det blir rimelig likt i år så blir spennende å se hvordan det ender. Blir spennende å se på nivået også, nivået generelt har steget de fleste steder, så det burde det vel ha gjort i England og!

 

IMG_4495.JPG

Uansett...vi reiser hovedsakelig til Aston Down for å kose oss. Telt står og venter på oss når vi kommer frem, og etter desperat pakking igår kveld har vi fått med både flipflops og alle 4 Dry-robene, løpetøy og kosetøy, turmat og 4 par løpesko. I helgen skal alle løpe, jentene skal løpe sitt første Competetiv løp på søndag og etter det skal barnetrifectaen innhentes. Et løp på Mallorca og to løp nå kvalifiseres til trifecta tribe medalje. Blir utrolig kult. Og på kvelden skal jeg sitte god og varm inne i Dry-roben min og nyte synet av HH og HH12hr mens jeg koser meg med et glass vin :)

Til alle dere som løper på Hønefoss i helga - kos dere masse!!!! 

klemM

IMG_4465.JPG

Som vanlig skal jeg prøve å holde dere oppdatert på Instagram så tune inn - @ocrqueen

Om å bare nyte livet

Mari Weider

«Ikke visste jeg at disse dagene som kom og gikk, var selve livet.» 

FullSizeRender.jpg

De siste ukene har vært helt magiske og jeg har bestemt meg for å nyte, koste hva det koste vil. Ut i sola, dypp tærne i havet og koble inn hvilepulsen. Enkelte ting fåes bare her og nå, og disse dagene er helt unike. Nesa er atter en gang vendt mot saltvannet, hus og hjem får bare skure og gå, tøy kan brettes en annen gang. 

Kom dere ut og nyt livet folkens - I sure do! 

KlemMari

 

IMG_3446.JPG

Ny helg, nytt løp og nye minner

Mari Weider

For meg handler ikke hinderløp bare om selve tiden ute i løypa. Ofte begynner det allerede dagen før, hvis mulig er det en sosial, hyggelig og morsom greie å gå hele løypa - eller ihvertfall deler av den. På en måte er jeg litt motstander av det, for det gir enorme fordeler i form av at man kjenner hvordan løypa går, man får sett og kanskje til og med prøvd hindrene, lagt opp en strategi og det kan ha mye å si for utfallet på selve løpsdagen. I Spartan f eks er jo dette strengt forbudt og straffes i verste fall med å bli diskvalifisert. Da blir det likt for alle, og med one-try-only kan utfallet bli katastrofalt. MEN...som sagt, det er utrolig hyggelig og sosialt og ikke minst har man jo en mulighet faktisk til å få testet hinder som man kanskje aldri ellers kommer borti, og det er jo litt trening i det også som er deilig å få med seg.

Alternativ måte å ta multiriggen på ;)

Alternativ måte å ta multiriggen på ;)

Ellers er jo tiden både før, men spesielt etter løp noe av det beste med hinderløp. I helga har jeg ikke helt oversikt over hvor mange vi var, men at vi var mellom 50-60 som løp fra teamet tror jeg vi minst må ha vært og det er en helt utrolig opplevelse å se alle de fine vestene våre, heie på hverandre i løypa, gi high five når vi passerer hverandre, og å sitte å skrøne i sola etter løpet. Igår var virkelig været på vår side. Noen vil vel gjerne si at det var hakket for varmt, men jeg bare elsket det. Jeg elsker den varmen vi har nå, og løpet igår var virkelig "mitt" løp. Jeg har jo ikke noe fart å skryte av på flat asfalt, og da tar jeg heller noen heftige motbakker i steikende sol. Alle må i kjelleren på sånne løp, og det handler bare om hvem som orker å pushe lengst ned.

IMG_3393.JPG

Tiden igår var ikke noe spesielt å skryte av, men det vare morsomt for en gangs skyld å løpe et løp uten å gå for full maskin, det var deilig å kjenne litt på overskudd underveis, kjenne på mestringen med å greie alle hindre og ikke minst å løpe sammen med noen og ha blikket løftet litt høyere enn skotuppene mine. Ekstra gøy var det også å komme inn først i min aldersgruppe, det er et heftig løp, og mange fjellgeiter kunne truet den plassen, men så handler det også om disse hindrene da! De må gjennomføres, som jeg har sagt før, det er ikke plass til å faile, og igår suste vi gjennom alt som møtte oss, til og med "plates'ene", hinderet jeg ikke klarte på fredagen, men som med litt ekstra adrenalin satt fjellstøtt! Så utrolig kult!

IMG_3342.JPG

At jeg i tillegg - takket være en god kollega  -fikk lørdagskvelden hjemme, med mer apestreker, grillings med gode venner og kveldsbad med englene mine, ja det var bare toppen av kransekaka. Det er dager som det, der man bare føler seg så utrolig heldig. Livet er godt og det er til for å nytes!

KlemMari

Med nye lynraske briller fra  Shades of Norway  - gikk løpet som en lek (spons)

Med nye lynraske briller fra Shades of Norway - gikk løpet som en lek (spons)

Endelig!!!! Utegym i Lillestrøm!!

Mari Weider

Altså - wow!!! Igår så jeg et par sneakpeaks på en Tufteparkliknende apparater som skal åpne i Lillestrøm. Måtte jo bare kjøre innom og titte på vei til intervallene mine idag. Fortsatt gjerder rundt, men ei jente tusla rundt der inne, jeg stakk nesa inn og så vel ut som en ape som var utestengt fra buret sitt. Hun viste meg en snarvei inn under gjerdene og Vipps var jeg inne i himmelrike! For dette var mer enn en Tuftepark, her var monkeybar og div klatrefasiliteter, men også en del fastmonterte apparater med bruksanvisning til masse ulike øvelser. Her kan lett hele kroppen trenes og jeg fikk en god forsmak på hvordan sommeren blir.  Og når vi i tillegg måtte filme litt + kommunen kom med leverandør og de også ville ta bilder, ja da ble det både grep og teknikkøving som enhver liten apekatt kan like!

IMG_3088.JPG
IMG_3073.JPG

Etter å ha sosialisert og lekt en god time, dro jeg videre til Skedsmohallen for å løpe intervaller - 10 x 400 meter med 10 burpees hver pause! Fantastisk økt og takket være en vannpost rett i nærheten ble både væskebalansen og vettet godt ivaretatt. En fridag helt utenom det vanlige, men som jeg godt kan like!!! Gleder meg til neste fridag eller neste mulighet til å ape her nede. 

Er du gira? Bondetangen (!) ligger på gressletta rett bortenfor Nebbursvollen i Lillestrøm!  

KlemMari

IMG_3096.JPG